Monthly Archives: Diciembre 2013
Kimi in Ferrari
Kimis helmet … looks like James Hunt 1978
My princess :-)
Raggmunk med fläsk
Antal portioner: 4
Ingredientes
800 g (8–10 st) fast potatis
2 harina normal
1 sal tsk
4 dl standardmjölk
1 Cada huevo
600 g skivat rimmat sidfläsk
smör till stekning
Rårörda lingon
5 dl lingon
2 dl strösocker
Haga esto
Skala potatisen.
Vispa ihop mjöl, salt och lite av mjölken till en jämn smet i en bunke. Vispa ner resten av mjölken samt ägget.
Stek fläsket i en stekpanna och håll det varmt.
Spara flottet till stekningen av raggmunkarna.
Riv potatisen grovt direkt ner i äggsmeten.
Fräs lite smör i stekpannan med fläskflottet och klicka i lite smet. Beräkna cirka 1/2 dl smet per raggmunk.
Bred ut varje raggmunk med en stekspade och stek dem på medelvärme någon minut på varje sida så att de blir gyllenbruna.
Servera raggmunkarna med fläsket och rårörda lingon.
Rårörda lingon:
Lägg lingon och strösocker i en skål och rör tills bären är mosiga och sockret lösts. Sylten håller ett par veckor i kylen.
Thanx for women :-)
Anticuado caramelo y toffe
Y ni, caramelo de mantequilla y caramelo….no es bueno.
¿Le gustaría caramelo y caramelo en los viejos tiempos, es esta sencilla receta que se aplica.
Pandeo:
3 crema dl
3 taza de azúcar
3 jarabe dl
1 vainilla (1,5 azúcar de vainilla cucharada si hervir todo a la vez, mientras que)
Calentar la crema en una cacerola y añadir la vaina de vainilla dividida junto con todas las semillas.
Derretir el azúcar en una cacerola pesada separada.
Vierta el jarabe en la olla el azúcar y cocinar por unos 10 acta.
Retire la vaina de vainilla y vierta suavemente en la crema de azúcar / pan jarabe.
De madera 45 min a 60 minutos a fuego lento.
122 calificador Knäcken blir ganska mjuk.
125 calificador Knäcken blir seg utan hård yta.
126–130 grader Knäcken blir segare och lite hård i konsistensen
130–145 grader Det blir hårda kolor som är lite sega i mitten i stället för mjuk knäck.
150–160 grader Knäcken blir lika hård som karameller.
Revolver…sí lo hace de vez en cuando durante el tiempo de cocción…
Kultestet gäller om du inte har termometer (önskad konsistens enligt grader ovan) för att kolla att det är klart
Ruedas:
Igual que el anterior pero al final de la cocción, añadir el 1-2 cucharadas de cacao.
Así sin mantequilla!!
Tenga cuidado ahí fuera !
ASU
Australia 2014…
Kimi & Alonso
Morbergs plommonspäckade fläskkarré
Antal portioner: 6
Ingredientes
Plommonspäckad fläskkarré
1 kg benfri fläskkarré
8+8 st katrinplommon , urkärnade
sal y pimienta
1 El amarillo triple vía
1 st morot
1 st palsternacka
1-2 st syrliga äpplen
1 msk rapsolja eller annan neutral olja
1-2 st lagerblad
3-5 dl grönsaksbuljong
Hackad persilja till garnering
Salsa de crema
5 dl sky från stekningen
3 taza de crema de leche
1 msk tamarisoja
Sal y pimienta recién molida
Till servering
Gröna ärtor
Äppelmos
Haga esto:
Plommonspäckad fläskkarré
Precaliente el horno a 175 calificador.
Putsa fläskkarrén och späcka köttet med hälften av katrinplommonen.
Krydda det runt om med salt och peppar.
Lägg din späckade fläskkarré i en ugnsform med den feta sidan upp och stick in en stektermometer där det är som tjockast.
Skala och skär lök, morot och palsternacka i grova bitar. Klyfta äpplen.
Lägg rotsaker, äppelklyftor och resterande katrinplommon i formen och häll på rapsoljan och lagerbladen.
Stek mitt i ugnen tills köttets innertemperatur är ca 85 calificador, 1 ½–2 timmar.
Ös köttet med buljongen under stektiden.
Lyft upp det och låt det vila i 10–15 minuter.
Salsa de crema
Vispa ur buljongen ur formen med vatten så att det blir ca 5 dl sky.
Sila och häll över i en kastrull.
Tillsätt grädde och låt koka till simmig konsistens.
Smaka av med soja, sal y pimienta.
Servera plommonspäckad fläskkarré med grönsakerna och katrinplommonen från stekningen samt gräddsås, gröna ärter och äppelmos.
« Tillbaka