Monthly Archives: Grudzień 2013
Kimi in Ferrari
Kimis helmet … looks like James Hunt 1978
My princess :-)
Raggmunk med fläsk
Ilość porcji: 4
Ingredienser
800 g (8–10 st) fast potatis
2 dl vetemjöl
1 tsk salt
4 dl standardmjölk
1 st ägg
600 g skivat rimmat sidfläsk
smör till stekning
Rårörda lingon
5 dl lingon
2 dl strösocker
Gör så här
Skala potatisen.
Vispa ihop mjöl, salt och lite av mjölken till en jämn smet i en bunke. Vispa ner resten av mjölken samt ägget.
Stek fläsket i en stekpanna och håll det varmt.
Spara flottet till stekningen av raggmunkarna.
Riv potatisen grovt direkt ner i äggsmeten.
Fräs lite smör i stekpannan med fläskflottet och klicka i lite smet. Beräkna cirka 1/2 dl smet per raggmunk.
Bred ut varje raggmunk med en stekspade och stek dem på medelvärme någon minut på varje sida så att de blir gyllenbruna.
Servera raggmunkarna med fläsket och rårörda lingon.
Rårörda lingon:
Lägg lingon och strösocker i en skål och rör tills bären är mosiga och sockret lösts. Sylten håller ett par veckor i kylen.
Thanx for women :-)
Gammaldags kola och knäck
Ja ni, smör i kola och knäck….inte bra.
Vill ni ha knäck och kola som förr i tiden är det detta enkla recept som gäller.
Knäck:
3 dl śmietany
3 dl socker
3 dl sirap
1 vaniljstång (1,5 msk vaniljsocker om man kokar allting på en gång samtidigt)
Värm upp grädden i en kastrull och lägg i den splittade vaniljstången tillsammans med alla frön.
Smält sockret i en separat tjockbottnad kastrull.
Häll i sirapen i sockerkastrullen och koka i ca 10 protokół.
Ta ur vaniljstången och häll sedan försiktigt ned grädden i socker/sirapkastrullen.
Koka 45 min till 60 min på låg värme.
122 grader Pęknięcie staje się dość miękkie.
125 grader Pęknięcie staje się twarde bez twardej powierzchni.
126–130 równiarka Trzeszczenie staje się twardsze i trochę twarde w konsystencji
130–145 równiarka Będą to twarde kolory, które są trochę twarde w środku zamiast miękkiego pęknięcia.
150–160 równiarka Krakersy stają się twarde jak karmelki.
Rör om…ja du gör detta lite då och då under koktiden…
Kultowy test obowiązuje, jeśli nie masz termometru (pożądana konsystencja w stopniach powyżej) aby sprawdzić, czy jest gotowy
Kola:
Samma som ovan fast i slutet av kokningen lägger du till 1-2 msk kakao.
Alltså inget smör!!
Be Careful Out There !
ASu
Australia 2014…
Kimi & Alonso
Morbergs plommonspäckade fläskkarré
Ilość porcji: 6
Ingredienser
Plommonspäckad fläskkarré
1 kg benfri fläskkarré
8+8 st katrinplommon , urkärnade
Sól i pieprz
1 st gul lök
1 st morot
1 st palsternacka
1-2 st syrliga äpplen
1 msk rapsolja eller annan neutral olja
1-2 st lagerblad
3-5 dl grönsaksbuljong
Hackad persilja till garnering
Sos śmietanowy
5 dl sky från stekningen
3 dl vispgrädde
1 msk tamarisoja
Sól i pieprz mielony świeżo
Till servering
Gröna ärtor
Äppelmos
Gör så här:
Plommonspäckad fläskkarré
Värm ugnen till 175 grader.
Putsa fläskkarrén och späcka köttet med hälften av katrinplommonen.
Krydda det runt om med salt och peppar.
Lägg din späckade fläskkarré i en ugnsform med den feta sidan upp och stick in en stektermometer där det är som tjockast.
Skala och skär lök, morot och palsternacka i grova bitar. Klyfta äpplen.
Lägg rotsaker, äppelklyftor och resterande katrinplommon i formen och häll på rapsoljan och lagerbladen.
Stek mitt i ugnen tills köttets innertemperatur är ca 85 grader, 1 ½–2 timmar.
Ös köttet med buljongen under stektiden.
Lyft upp det och låt det vila i 10–15 minuter.
Sos śmietanowy
Vispa ur buljongen ur formen med vatten så att det blir ca 5 dl sky.
Sila och häll över i en kastrull.
Tillsätt grädde och låt koka till simmig konsistens.
Smaka av med soja, sól i pieprz.
Servera plommonspäckad fläskkarré med grönsakerna och katrinplommonen från stekningen samt gräddsås, gröna ärter och äppelmos.
« Tillbaka