Monthly Archives: Dezember 2013
Morbergs kycklingvingar
Anzahl der Portionen: 4
Zutaten
1 kg färska kycklingvingar (eller djupfrysta)
Marinad
1 dl tamarisoja
½ dl chilisås
2 tsk riven färsk ingefära
1 dl olivolja
½ tsk cayennepeppar
1 EL Kristallzucker
½ dl tomatpuré
(1 pressad vitlöksklyfta)
Tun Sie dies
Heizen Sie den Backofen auf 225 Straßenhobel.
Blanda alla ingredienser till marinaden och smaka av tills det blir en behaglig smakkombination av sött och starkt. Testa dig fram till vad du tycker är gott.
Rulla och doppa kycklingvingarna i såsen och ställ dem sedan med ett litet ben uppåt i en ugnsform. Häll resten av marinaden över vingarna.
Ställ in formen i ugnen och ugnsstek vingarna i 20–25 minuter.
Chokladbollar
Anzahl der Portionen: 7
Abschluss: 10 meine
Zutaten
200 g smör
2 Tasse Zucker
6 dl havregryn
2 tsk vaniljsocker
1 msk cacao
3 msk oboy
4 msk kallt starkt kaffe
Pärlsocker för rullning (cocosflarn för de som inte vill ha så mycket sött i)
Tun Sie dies
Blanda alla ingredienserna utom kaffet och pärlsockret/kokosflarnen i en skål.
Tillsätt kaffet och blanda alltihop till en smet.
Forma smeten till bollar, cirka 3-4 centimeter i diameter och lägg dem på ett fat. Ta gärna hjälp av en sked, så går det lite lättare att rulla.
Rulla sen bollarna i pärlsocker eller kokos och lägg dem på ett fat.