Monthly Archives: Lipiec 2016
Beyonce w domu…Żyją w Sztokholmie …great show
Jobbe?
Mój bohater…
Drive all night, B Springsteen
Magiczny koncert ostatnia noc w Guthenburg, Szwecja
Entrecote Grillspett A La Morberg
Ingredienser
antrykot, jak na przykład (4 skivor à 150-200g)) 800 g
8-12 grillspett
sól i pieprz
Marinad
ząbki czosnku 2 st
schalottenlökar 2 st
färsk ananas 0.25 st
timjan i kruka 0.25
Szczypiorek 1 knippe
bladpersilja 1 knippe
habanero (chilifrukt) 0.25 st
olivolja 1.5 dl
Jamaica BBQ-sås
färsk ananas 0.5 st
papaya 0.5 st
jordnötter 1 dl
pieprz 2 msk
cytryna, saften av 0.5 st
habanero 0,5 st (eller ¼ om du inte vill ha så stark sås)
myntablad 6 st
olivolja 4 msk
Gör så här:
1 Lägg spett av trä i blöt 1–2 timmar innan du börjar grilla.
2 Marinad: Skala vitlöksklyftorna och schalottenlöken.
Skär bort skalet på 1/4 dels bit av ananasen.
Skär alltsammans i mindre bitar och mixa till en slät sås med resten av ingredienserna.
3 Entrecôte: Skär bort senor från köttet. Strimla det sedan i ”fingerstora” bitar och trä upp det på spetten.
Lägg spetten på ett fat, häll på marinaden och se till att den täcker köttet runt om.
Låt marinera i 1–2 timmar.
4 Salta och peppra på köttet och grilla sedan spetten runt om i 2–3 minuter.
5 Jamaican BBQ-sås: Skär bort skalet på en halv ananas och en halv papaya.
Skär frukten i mindre bitar och lägg den i en mixer.
Tillsätt resten av ingredienserna och mixa till en slät sås.
Svartvinbärssorbé
Ingredienser
vatten 1 dl
strösocker 1 dl
citronsaft 2 msk
svarta vinbär 300 g
Gör som Morberg
1 Koka upp socker och vatten i en kastrull tills sockret har löst sig och vätskan klarnar och låt sedan svalna.
2 Mixa vinbären och sila eventuellt bort skal och kärnor med en nätsil.
3 Blanda sockerlagen och vinbärspurén och smaka av med citronsaften.
4 Kör sedan i glassmaskin eller ställ undan i frys i cirka 4 timmar. Kom då ihåg att röra runt någon gång i timmen så att glassen blir luftig.
Zdjęcia
Pastasallad med fetaost och avokado
Ingredienser
Kokt makaron penne 1 l
feta 100 g
tomater 3 st
avokado 2 st
rödlök 1 st
biała część dolna z porem 10 cm
olej rzepakowy 1 dl
olivolja 0.5 dl
ząbki czosnku 2 st
świeża bazylia 1 garnek
Szczypiorek 1 knippe
sól i pieprz
Proste i bardzo dobre, idealne, kiedy chcesz, możesz szybko.
Upewnij się, aby znaleźć dobre awokado, ponieważ jest ważnym elementem tej sałatki.
Sommar Bea
Ingredienser
- masło 250 gram
- schalottenlökar 2 stycken
- kvist färsk dragon el inlagd på burk 1
- hela vitpepparkorn 8 stycken
- rödvinsvinäger 0.5 deciliter
- vatten 0.5 deciliter
- Żółtka 4 stycken
- posiekanej natki pietruszki 1 matsked
- hackad färsk dragon 1 msk
- sól i pieprz
Lättast att lyckas med superb bea är att försöka hålla samtliga ingredienser på samma temperatur.
30 min, Sås för 4 port.
Gör så här
1 Börja med att smälta smöret på svag värme i en kastrull. När det är smält så ta av kastrullen från plattan men håll det fortfarande varmt.
2 Finhacka schalottenlöken och lägg den i en ny kastrull tillsammans med dragon, biały pieprz, Ocet i wodę. Koka upp och låt det reduceras till ungefär hälften.
3 Sila sedan av den reducerade lökskyn i en ny kastrull som står i ett vattenbad med hett vatten.
4 Rör ner äggulorna i skyn och vispa tills såsen tjocknar.
5 Tag nu bort kastrullen ur vattenbadet och häll sakta i det smälta smöret i en fin och tunn stråle under vispning.
6 Strö i lite hackad persilja och dragon, dodać sól i pieprz.