Whisky zuur

Ingrediënten
2 glas,,de,cl whisky,,en,cl citronjuice,,fr,Zorg er eerst voor stroop,,sv,Kook gelijk deel van waterachtige suiker tot de suiker is opgelost,,sv,Combineer alle ingrediënten in een shaker en schud zonder ijs. & Nbsp;,,sv,Voeg vervolgens het ijs in de shaker en schud totdat de shaker koel en mistig buiten wordt,,sv,Strain in korte glas gevuld met ijs en garneer met een citroenschil,,sv

8 cl whiskey
8 cl citronjuice
5-6 cl sockerlag
2 äggvitor

Så här gör du
5 notulen

Gör först Sockerlag: 
1. Koka upp lika stor del vatten som socker till dess att sockret lösts upp. Låt svalna.

2. Meng alle ingrediënten in een shaker en shake zonder ijs.

3. Tillsätt sedan is i shakern och skaka tills shakern blir kall och immig på utsidan.

4. Sila upp i korta glas fyllda med is och garnera med en citronzest.

Potatissallad

800 g färskpotatis

4 wortelen
75 g sockerärtor
3 färska lökar (knipplök)
8 rädisor

Potatissallad:

Koka potatis och morötter precis mjuka i lättsaltat vatten.

Lägg i socker­ärtorna när det återstår en minut av ­koktiden. Slå av vattnet och låt ånga av.

Skär potatisen och morötterna i grova ­bitar.

Halvera rädisorna och dela ­sockerärtorna på längden.

Skiva löken.

Lägg allt i en stor skål.

Blanda smetana, gräddfil, dill och gräslök. Smaka av med dijonsenap, salt och ­peppar.

Vänd ner dressingen i skålen med potatis och grönsaker.

Dressingen ska precis binda potatisen