Monthly Archives: Styczeń 2018
Vinterpromenad Görveln Stockholm
Grym pommes frittes
Du behöver
2 l vatten
1 msk ättika, 12 %
1-2 kg mjölig potatis, ex Kung Edward
1 msk salt
frityrolja
Gör så här
Koka upp vattnet med ättikan och saltet. Skär potatisen i stavar.
Steg 1
Koka potatisstavarna försiktigt ca 8-10 protokół. Potatisen ska inte spricka.
Ta upp och låt torka på hushållspapper ca 20 protokół.
Steg 2
Värm frityroljan till 180 grader. Fritera potatisarna ca 1-2 protokół. Ta upp låt torka på hushållspapper ca 20 protokół.
Steg 3
Värm oljan till 180 grader. Fritera potatisarna slutligen ca 3 protokół. Låt torka på papper och salta före servering. För ännu krispigare resultat, frys potatisarna efter första friteringen och fritera den mängd som önskas enligt ste
Chiligryta
1,2 kg żeberka, żeberka
1 msk oregano
1 msk spiskummin
1 dl vinäger, rödvinsvinäger
1 msk honung
0,5 tärning(ar) oxbuljong, + 2,5 szklanki wody
5 dl Öl, ljust
2 burk(ar) tomater, krossade
2 st lagerblad
2 msk ingefära
2,5 st chilipeppar, urkärnade
10 st vitlöksklyfta(Lub)
5 stjälk(ar) blekselleristjälk(ar)
2 st morot
2 st gul lök(ar)
1 paket bacon
1 st olja
2,5 st Chipotle
2 st paprika, röd
Tillagning
1. Putsa och tärna köttet i stora bitar. Bryn köttet i omgångar i olja i en gjutjärnsgryta. Ta upp köttet.
2. Strimla baconet. Hacka lök, morötter, selleri, vitlök, chili och ingefära fint och fräs i grytan, så att det får lite färg.
3. Lägg tillbaka köttet och slå på tomatkross, öl och buljong. Tillsätt honung, vinäger och kryddor och låt köttet sjuda långsamt i 1 timme.
4. Kärna ur och dela paprikorna i stora bitar. Lägg ner i grytan och koka ytterligare i 1–2 timmar eller tills köttet känns riktigt mört.
5. Smaka av och servera med chilistuvad majs, svart bönröra och bröd.
Wallenbergare
Du behöver
- 600 g kalvfärs,,de,zimne,,sv,ale nie zamrożone,,sv,g śmietany,,sv,lodowaty,,sv,łyżeczki epiche Riche / cztery przyprawy,,sv,dl dni stary chleb,,sv,nit,,en,dl groszkiem,,sv,tłuczone ziemniaki,,sv,g ziemniaków,,sv,pół śmietany / mleka,,sv,Skórki i gotować potatisen.Blanda dolna połowa lodowatej mielonego mięsa w mieszalniku matberedare.Tillsätt,,sv,kremu,,sv,sól i połowę żółtek jaj, podczas gdy maszyna pracuje,,sv,zmiksuj mielone jest gładka,,sv,Dodaj to wszystko do miski i zrobić to samo jeszcze raz,,sv,Wymieszać pozostałą mielone razem z,,sv,Kiedy wszystko jest mielone i mieszane w misce,,sv,odrzucił ostatnią krem ręcznie z przyprawami,,sv,Panera cztery paszteciki drobno startego dzień starego chleba lub bułki tartej wciśnięty przez sito,,sv, iskall, men ej frusen
- sól
- 500 g grädde, iskall
- 4 Żółtka, iskalla
- 0,5 tsk epiche riche/fyra kryddor
- 3 dl dagsgammalt bröd, rivet
- 100 g masła
- 2 dl gröna ärtor
Potatismos
- 800 g potatis, skalad
- 2 dl gräddmjölk, hälften grädde/mjölk
- 200 g masła
- sól
Akcesoria:
- rårörda lingon
Gör så här
Skala och koka potatisen.Blanda ner hälften av den iskalla färsen i en mixer matberedare.Tillsätt 1/3 av grädden, salt och hälften av äggulorna medan maskinen är igång, mixa tills färsen är slät.
Lägg upp allt i en skål och gör samma sak igen.
Mixa den resterande färsen tillsammans med 1/3 av grädden, salt och hälften av äggulorna medan maskinen är igång.
När all färs är mixad och i en skål, vänd ner den sista grädden för hand tillsammans med kryddblandningen.
Panera fyra färsbiffar i finrivet dagsgammalt bröd eller ströbröd som pressats genom en sil.
Następnie smażyć na maśle na średnim ogniu, tak oni dostać złote i nie spalone,,sv,Odcedzić ziemniaki i zmiksować gładka z mikserem wraz z masła i masła,,sv,Bryn,,en,kiedy zaczyna pachnieć nakrętki i ciemnieje,,sv,Zdjąć z ognia i złożyć groszek,,sv,Podawać z puree Wallenbergs,,sv,groch i borówki,,sv,Epiche Riche = cztery przyprawy,,sv,część składa,,sv,szczypty gałki muszkatołowej,,sv,KRM przyprawy Peppi,,is,szczypty ząbek,,sv,Podwójny wszystko dlatego, że chcesz więcej,,sv,z,,pt,przyprawy,,sv,g obrane,,sv,prażone orzechy laskowe,,sv,g gorzkiej czekolady o wysokiej jakości,,sv,Skórka i sok z,,sv,łyżki oleju kokosowego,,sv,Wymieszać orzechy laskowe i ciemnej czekolady dokładnie w mieszalniku,,sv,Dodać skórkę i sok pomarańczowy,,sv,miód,,sv.
Häll av vattnet från potatisen och mixa slät med elvisp tillsammans med gräddmjölk och smör.
Smaka av med salt.
Bryn 100 g masła, när det börjar dofta nötter och blir mörkare, ta av från värmen och vänd ner ärtorna.
Servera Wallenbergarna med mos, ärtor och rårörda lingon.
Epiche Riche = fyra kryddor, 1 portion består av:
- 1 krm Muskotnöt,
- 1 krm kryddpeppar,
- 2 krm vitpeppar,
- 1krm kryddnejlika.
Dubbla allt eftersom man vill ha större “dos” av kryddor.
Hemmagjord Nutella
Ingredienser:
- 175 g skalade, rostade hassel nötter
- 100 g mörk choklad av god kvalitet, 70 %
- Skal och saft av 1 apelsin
- 3 łyżki miodu
- 2 msk kokosolja
- 1 nypa flingsalt
Gör så här:
- Mixa hasselnötter och mörk choklad fint i en mixer.
- Tillsätt rivet apelsinskal och saft, honung, olej kokosowy i sól morska i nadal mieszać, aż staje się gładka i scala,,sv,Wlać nutellan w szklanym słoju i zachować zimną krew w lodówce,,sv,Weź krem przed użyciem,,sv,ponieważ zastyga w lodówce,,sv,bridge_dock #Stockholm # Jarfalla,,sv,Görveln #Stockholm #power_walk,,en,Pizza #homemade #wilaneva,,en.
- Häll upp nutellan i en glasburk och förvara svalt i kylskåp.
- Ta fram krämen i god tid före användning, eftersom den stelnar i kylskåp.
dok most,en, Järfälla, Szwecja
#bridge_dock #Stockholm #Järfälla, #Görveln #Stockholm #power_walk
Pizza, homemade
#pizza #homemade #wilaneva