Monthly Archives: Juli 2018
Aperol Spritz
Ingredienser (1 drink):
9 cl prosecco (moussernade vin)
6 cl Aperol
3 cl sodavatten
is
Till garnering:
En apelsinklyfta eller tunna skivor av skalet (zest)
Så gör du en Aperol Spritz
1. Fyld et glas med is, gärna ett traditionellt vinglas.
2. Häll i ditt bubbel, aperol och sodavatten. Rör om försiktigt.
3. Garnera med en apelsinskiva.
Øl
En dag i Zakyntos
chokoladeis
4 portioner
1 dl mörk kakao
½ dl hackade valnötter
½ dl grovt hackad mörk choklad
1 dl hackade marshmallows.
3 dl grädde
2 kopper mælk
3 äggulor
1 ½ dl socker
Så här gör du
40 minutter
Värm upp grädde och mjölk. Låt svalna. Vispa i kakaopulvret.
Vispa socker och äggulor poröst. Häll gräddmjölken och äggblandningen i glassmaskinen. Kör till en porös glass.
Vänd försiktigt i hackade valnötter, hackad mörk choklad och hackade marshmallows. Frys antingen i glassmaskinen eller i frysen