Indrefilet av okse med peppersaus

Pepparsås

  • 2 msk vitpepparkorn
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 0,5 msk grönpeppar
  • 0,5 msk estragon, finhackad
  • olja
  • 3 dl kalvfond, reducerad och hemgjord , (eller utspädd från koncentrerad)
  • 1 dl rødvin
  • 2 msk cognac
  • 2 kopp fløte

Fillet

  • 1 kg oxfilé (i 4 bitar)
  • rostad vitpeppar (mortlad efter rostning ) att rulla köttet i.

Gjør dette:

  1. Rosta vitpeppar i ugnen på 150 grader i 10 min eller i en varm, torr panna, stöt den sedan grovt i mortel.
  2. Fräs schalottenlöken, grönpeppar, estragon samt lite av den rostade vitpepparen.
  3. Slå i lite olja, slå på kalvfond, rödvin, konjak. OBS! Om du använder koncentrerad fond på flaska måste du späda ut den enligt förpackningen så att du får 3 dl buljong.
  4. Låt koka ihop i ca 10 min. Slå sedan i grädden och låt koka ytterligare i ca 10 min.
  5. Rulla kanterna på oxfilébitarna i peppar och stek köttet.
  6. Servera med pepparsåsen.