Fish and Chips

Du behöver:

  • 600-800 g gädda (eller torsk)
  • Salz
  • vitpeppar
  • 1 l frityrolja

Frityrsmet:

  • 3 Tassen Mehl
  • 2 tsk majsstärkelse
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 dl ljus öl
  • 0,5 zitrone, Saft
  • Salz
  • Pfeffer

Mayonnaise:

  • 3 äggulor
  • 2 tsk senap
  • Salz
  • Pfeffer
  • zitrone, lite
  • 4-5 dl matolja

Remouladsås:

  • 120 g blandade pickles
  • 4 dl av majonnäsen
  • Salz
  • Pfeffer

Alternativ Remouladsås:

  • Färdig remouladsås på tub
  • 3-4 dl av majonnäsen
  • Ett hackat syrligt äpple
  • Lite currykrydda efter smak
  • Salz und Pfeffer

Servering:

  1. Französisch frites, friterade
  2. Grüne Erbsen, kokta
  3. 4 klyftor citron