Raggmunk med sidfläsk

Ingrédients

• 800 g potatis

• 1 œufs

• 1.5 tasse de farine

• 3 dl mjölk

• 2 sel tsk

• 50 g smör

• Till servering

• 500 g rimmat sidfläsk

• lingonsylt

Pour ce faire,

Gör en smet av ägg, mjöl och mjölk.

Skala potatisen och riv den på ett rivjärn direkt ner i smeten.

Salta.

Stek små plättar av smeten i smör på medelhög värme så att potatisen blir genomstekt.

Stek det rimmade fläsket i en het het panna.

Servera raggmunk och fläsk med rårörda lingon.

En underbar Vichyssoise blev det idag

En sjukt god och faktiskt billig vardagssoppa som man kan få craving på när som helst.

Ingrédients

Pour ce faire,

1 Skala och skär potatisen i små tärningar. Snitta purjolöken på längden, skölj ur all sand och strimla den fint. Skala och finhacka vitlöken.
2 Fräs alltsammans i smör i en tjockbottnad kastrull utan att det färg. Tillsätt buljongen under omrörning och koka upp. Sänk värmen och låt soppan sjuda under lock i 30 procès-verbal. Rör med jämna mellanrum om ordentligtända ner på kastrullbottnen.
3 Tillsätt grädden, rör om och låt sjuda i ytterligare i 10 procès-verbal. Mixa eventuellt soppan. Assaisonner avec le sel et le poivre.

Gjorde även krutonger till soppan men en baguette går ju lika bra.

Fish and Chips

Du behöver:

  • 600-800 g gädda (eller torsk)
  • sel
  • vitpeppar
  • 1 l frityrolja

Frityrsmet:

  • 3 tasse de farine
  • 2 tsk majsstärkelse
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 dl ljus öl
  • 0,5 citron, saften
  • sel
  • peppar

Mayonnaise:

  • 3 äggulor
  • 2 tsk senap
  • sel
  • peppar
  • citron, lite
  • 4-5 dl matolja

Remouladsås:

  • 120 g blandade pickles
  • 4 dl av majonnäsen
  • sel
  • peppar

Alternativ Remouladsås:

  • Färdig remouladsås på tub
  • 3-4 dl av majonnäsen
  • Ett hackat syrligt äpple
  • Lite currykrydda efter smak
  • Salt och peppar

Servering:

  1. pommes frites, friterade
  2. gröna ärtor, kokta
  3. 4 klyftor citron

Oxfilé med pepparsås

Pepparsås

  • 2 msk vitpepparkorn
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 0,5 msk grönpeppar
  • 0,5 msk estragon, finhackad
  • olja
  • 3 dl kalvfond, reducerad och hemgjord , (eller utspädd från koncentrerad)
  • 1 dl de vin rouge
  • 2 msk cognac
  • 2 dl crème

Oxfilé

  • 1 kg oxfilé (i 4 bitar)
  • rostad vitpeppar (mortlad efter rostning ) att rulla köttet i.

Pour ce faire,:

  1. Rosta vitpeppar i ugnen på 150 grader i 10 min eller i en varm, torr panna, stöt den sedan grovt i mortel.
  2. Fräs schalottenlöken, grönpeppar, estragon samt lite av den rostade vitpepparen.
  3. Slå i lite olja, slå på kalvfond, rödvin, konjak. OBS! Om du använder koncentrerad fond på flaska måste du späda ut den enligt förpackningen så att du får 3 dl buljong.
  4. Låt koka ihop i ca 10 ma. Slå sedan i grädden och låt koka ytterligare i ca 10 ma.
  5. Rulla kanterna på oxfilébitarna i peppar och stek köttet.
  6. Servera med pepparsåsen.