Till mina kompisar.. årets grabbarna till Sälen i antågande…Köttfärssås enligt konstens alla regler och en underbar Kreolsk Gryta att ta med på resan.
Monthly Archives: Gennaio 2020
Raggmunk con lonza di maiale
Ingredienser
• 800 g potatis
• 1 ägg
• 1.5 dl vetemjöl
• 3 dl mjölk
• 2 tsk salt
• 50 g smör
• Per servire
• 500 g lonza di maiale salata
• marmellata di mirtilli rossi
Gör så här
Fare una pastella di uova, farina e latte.
Sbucciare le patate e grattugiarle su una grattugia direttamente nella pastella.
Salta.
Friggere piccoli piatti di pastella nel burro a fuoco medio in modo che le patate siano cotte.
Soffriggere il maiale salato in una padella ben calda.
Servire ciambella al ragù e maiale con mirtilli rossi crudi.
En underbar Vichyssoise blev det idag
En sjukt god och faktiskt billig vardagssoppa som man kan få craving på när som helst.
Ingredienser
Gör så här
Gjorde även krutonger till soppan men en baguette går ju lika bra.
Fish and Chips
Du behöver:
- 600-800 g gädda (eller torsk)
- salt
- vitpeppar
- 1 l frityrolja
Frityrsmet:
- 3 dl vetemjöl
- 2 tsk majsstärkelse
- 2 tsk bakpulver
- 2 dl ljus öl
- 0,5 citron, saften
- salt
- pepe
Maionese:
- 3 äggulor
- 2 tsk senap
- salt
- pepe
- citron, lite
- 4-5 dl matolja
Remouladsås:
- 120 g blandade pickles
- 4 dl av majonnäsen
- salt
- pepe
Alternativ Remouladsås:
- Färdig remouladsås på tub
- 3-4 dl av majonnäsen
- Ett hackat syrligt äpple
- Lite currykrydda efter smak
- Sale e pepe
Servering:
- pommes frites, friterade
- gröna ärtor, kokta
- 4 klyftor citron
Oxfilé med pepparsås
Pepparsås
- 2 msk vitpepparkorn
- 1 schalottenlök, finhackad
- 0,5 msk grönpeppar
- 0,5 msk estragon, finhackad
- olja
- 3 dl kalvfond, reducerad och hemgjord , (eller utspädd från koncentrerad)
- 1 dl vino rosso
- 2 msk cognac
- 2 dl grädde
Oxfilé
- 1 kg oxfilé (i 4 bitar)
- rostad vitpeppar (mortlad efter rostning ) att rulla köttet i.
Gör så här:
- Rosta vitpeppar i ugnen på 150 grader i 10 min eller i en varm, torr panna, stöt den sedan grovt i mortel.
- Fräs schalottenlöken, grönpeppar, estragon samt lite av den rostade vitpepparen.
- Slå i lite olja, slå på kalvfond, rödvin, konjak. OBS! Om du använder koncentrerad fond på flaska måste du späda ut den enligt förpackningen så att du får 3 dl buljong.
- Låt koka ihop i ca 10 min. Slå sedan i grädden och låt koka ytterligare i ca 10 min.
- Rulla kanterna på oxfilébitarna i peppar och stek köttet.
- Servera med pepparsåsen.