http://www.havstoviken.se/wp-content/uploads/2020/02/img_2424.movSkönt med Bastubad, min ena termometer visar att det är riktigt varmt i bastun
http://www.havstoviken.se/wp-content/uploads/2020/02/e8b3f990-cbfb-474e-b343-e2bcf72f371b-3177-00000144752e2fbb.movDaily Archives: 1 Februar 2020
Kød suppe af chuck bøf
Gjorde köttsoppa idag, grymt god blev den.
Ingredienser:
- laurbærblad 1 kvist
- lök 1 St.
- gulerødder 3 St.
- Grønne ærter 1 paket
- kålrot 1 bit
- fast potatis, några stycken
- vitpepparkorn 10 St.
- kryddpepparkorn 10 St.
- knoldselleri 1 bit
- timjan 1 kvist
- højt rev 500-600 gr
- purjolök 1 St.
- vatten 2 l (en eller två st grönsaksbuljongtärningar)
Gør dette:
1. Koka upp vattnet och lägg i kött, salt och skumma köttet.
2. Lägg i kryddorna och löken i klyftor. En eller 2 grönsaksbuljongtärningar kan krydda soppan ytterligare.
3. Låt allt koka sakta tills köttet är mört, cirka 1,5 timmar.
4. Skala rotfrukterna och skär i tärningar eller skivor. Sköj och skiva purjolöken.
5. Tag kødet,,sv,shred bacon,,sv,Hak løg,,sv,chili og ingefær fint og steges på panden,,sv,så det får lidt farve,,sv,Retur kødet og tænd de knuste tomater,,sv,øl og bouillon,,sv,Tilsæt honning,,sv,eddike og krydderier og lad kødet simre langsomt,,sv,Core og dele peberfrugterne i store stykker,,sv,Tilføj i gryden og kog i yderligere 1-2 timer, eller indtil kødet føles virkelig bud,,sv,Smag til og server med chili creamed majs,,sv,Sort bönröra og brød,,sv, sila skyn, och koka rotfrukterna i silade skyn i cirka 10 minutter.
6. Lägg i potatis ock koka 10 min till och sen purjolöken och koka därefter i ytterligare 5 minutter.
7. Tärna köttet under tiden och lägg ner det i soppan igen, smaka av ytterligare med salt och vitpeppar.
Kartoffel pandekage med svinekød
Ingredienser til 4 portioner
- hakket saltet svinekam 600 g
- smör till stekning
Kartoffel pandekage
- fast potatis 800 g
- vetemjöl 2 dl
- salt 1 tsk
- standardmjök 4 dl
- æg 1 St.
Rårörda lingon
- lingon 5 dl
- strösocker 2 dl
Gør dette:
1. Steg flæsket i en stegepande og lad det derefter stå ved svag varme. Spara flottet till stekningen av raggmunkarna.
2. Skala potatisen.
3. Vispa ihop mjöl, salt och lite av mjölken till en jämn smet i en bunke.
4. Vispa ner resten av mjölken samt ägget. Riv kartoflerne groft direkte i æggemassen og rør rundt.
5. Fräs lite smör i stekpannan med fläskflottet och klicka i lite smet. Beräkna cirka 1/2 dl smet per raggmunk.
6. Bred ut varje raggmunk med en stekspade och stek dem på medelvärme någon minut på varje sida så att de blir gyllenbruna.
Rårörda lingon: Kom tyttebærrene i vand og fjern snavs, der flyder op. Kom dem i en skål og tilsæt sukker. Rør indtil bærrene er grødet og sukkeret er opløst.