http://www.havstoviken.se/wp-content/uploads/2020/02/img_2424.movSkönt med Bastubad, min ena termometer visar att det är riktigt varmt i bastun
http://www.havstoviken.se/wp-content/uploads/2020/02/e8b3f990-cbfb-474e-b343-e2bcf72f371b-3177-00000144752e2fbb.movDaily Archives: 1 Febrero 2020
Sopa de carne en costillas altas
Hice sopa de carne hoy, resultó realmente bueno.
Ingredientes:
- laurel 1 ramita
- cebollas 1 st
- zanahorias 3 st
- Guisantes verdes 1 paket
- kålrot 1 poco
- fast potatis, unos pocos
- vitpepparkorn 10 st
- kryddpepparkorn 10 st
- rotselleri 1 poco
- tomillo 1 ramita
- arrecife alto 500-600 gr
- purjolök 1 st
- agua 2 l (uno o dos cubos de caldo de verduras)
Haga esto:
1. Lleve el agua a ebullición y agregue la carne., salar y desnatar la carne.
2. Agrega las especias y la cebolla en gajos.. Uno o 2 los cubos de caldo de verduras pueden darle más sabor a la sopa.
3. Deja que todo se cocine lentamente hasta que la carne esté tierna., cirka 1,5 horas.
4. Pelar las hortalizas de raíz y cortarlas en cubos o rodajas.. Triturar y cortar el puerro.
5. Ta upp köttet, sila skyn, y cocine las hortalizas de raíz en una nube colada durante aprox. 10 acta.
6. Agrega las papas y cocina 10 mi to y luego el puerro y luego cocine más 5 acta.
7. Mientras tanto, corta la carne en dados y vuelve a ponerla en la sopa., probar más con sal y pimienta blanca.
Raggmunk med fläsk
Ingredientes för 4 portioner
- skivat rimmat sidfläsk 600 g
- smör till stekning
Raggmunk
- fast potatis 800 g
- harina 2 dl
- sal 1 tsk
- standardmjök 4 dl
- ägg 1 st
Rårörda lingon
- lingon 5 dl
- strösocker 2 dl
Haga esto:
1. Stek fläsket i en stekpanna och låt sedan stå på låg värme. Spara flottet till stekningen av raggmunkarna.
2. Skala potatisen.
3. Vispa ihop mjöl, salt och lite av mjölken till en jämn smet i en bunke.
4. Vispa ner resten av mjölken samt ägget. Riv potatisen grovt direkt ner i äggsmeten och rör om.
5. Fräs lite smör i stekpannan med fläskflottet och klicka i lite smet. Beräkna cirka 1/2 dl smet per raggmunk.
6. Bred ut varje raggmunk med en stekspade och stek dem på medelvärme någon minut på varje sida så att de blir gyllenbruna.
Rårörda lingon: Lägg lingonen i vatten och ta bort skräpet som flyter upp. Lägg dem i en skål och tillsätt sockret. Rör tills bären är mosiga och sockret lösts.