http://www.havstoviken.se/wp-content/uploads/2020/02/img_2424.movSkönt med Bastubad, min ena termometer visar att det är riktigt varmt i bastun
http://www.havstoviken.se/wp-content/uploads/2020/02/e8b3f990-cbfb-474e-b343-e2bcf72f371b-3177-00000144752e2fbb.movDaily Archives: 1 Febbraio 2020
Zuppa di carne su costolette
Oggi ho preparato una zuppa di carne, Si è rivelato veramente buono.
Ingredienser:
- alloro 1 ramoscello
- lök 1 st
- morötter 3 st
- gröna ärtor 1 paket
- rapa 1 po
- fast potatis, alcune
- vitpepparkorn 10 st
- kryddpepparkorn 10 st
- rotselleri 1 po
- timo 1 ramoscello
- alta barriera corallina 500-600 gr
- purjolök 1 st
- vatten 2 l (uno o due cubetti di brodo vegetale)
Gör så här:
1. Portare l'acqua a ebollizione e aggiungere la carne, salare e scremare la carne.
2. Aggiungere le spezie e la cipolla a spicchi. Uno o 2 i cubetti di brodo vegetale possono insaporire ulteriormente la zuppa.
3. Fate cuocere tutto lentamente fino a quando la carne sarà tenera, cirka 1,5 timmar.
4. Pelare gli ortaggi a radice e tagliarli a cubetti o fette. Schiaccia e affetta il porro.
5. Ta upp köttet, sila skyn, e cuocere gli ortaggi a radice in una nuvola filtrata per ca. 10 minuter.
6. Aggiungere le patate e cuocere 10 il mio e poi il porro e poi cuocere ulteriormente 5 minuter.
7. Nel frattempo, tagliare a dadini la carne e rimetterla nella zuppa, insaporire ulteriormente con sale e pepe bianco.
Raggmunk med fläsk
Ingredienser för 4 portioner
- skivat rimmat sidfläsk 600 g
- smör till stekning
Raggmunk
- fast potatis 800 g
- vetemjöl 2 dl
- salt 1 tsk
- standardmjök 4 dl
- ägg 1 st
Rårörda lingon
- lingon 5 dl
- strösocker 2 dl
Gör så här:
1. Stek fläsket i en stekpanna och låt sedan stå på låg värme. Spara flottet till stekningen av raggmunkarna.
2. Skala potatisen.
3. Vispa ihop mjöl, salt och lite av mjölken till en jämn smet i en bunke.
4. Vispa ner resten av mjölken samt ägget. Riv potatisen grovt direkt ner i äggsmeten och rör om.
5. Fräs lite smör i stekpannan med fläskflottet och klicka i lite smet. Beräkna cirka 1/2 dl smet per raggmunk.
6. Bred ut varje raggmunk med en stekspade och stek dem på medelvärme någon minut på varje sida så att de blir gyllenbruna.
Rårörda lingon: Lägg lingonen i vatten och ta bort skräpet som flyter upp. Lägg dem i en skål och tillsätt sockret. Rör tills bären är mosiga och sockret lösts.