http://www.havstoviken.se/wp-content/uploads/2020/02/img_2424.movHeerlijk met een sauna, mijn ene thermometer geeft aan dat het echt warm is in de sauna
http://www.havstoviken.se/wp-content/uploads/2020/02/e8b3f990-cbfb-474e-b343-e2bcf72f371b-3177-00000144752e2fbb.movDaily Archives: 1 Februari 2020
Köttsoppa på högrev
Gjorde köttsoppa idag, grymt god blev den.
Ingrediënten:
- laurierblad 1 kvist
- lök 1 st
- wortelen 3 st
- gröna ärtor 1 paket
- kålrot 1 bit
- fast potatis, några stycken
- vitpepparkorn 10 st
- kryddpepparkorn 10 st
- rotselleri 1 bit
- timjan 1 kvist
- hoog rif 500-600 Artikel
- purjolök 1 st
- vatten 2 l (en eller två st grönsaksbuljongtärningar)
Doe dit:
1. Koka upp vattnet och lägg i kött, salt och skumma köttet.
2. Lägg i kryddorna och löken i klyftor. En eller 2 grönsaksbuljongtärningar kan krydda soppan ytterligare.
3. Låt allt koka sakta tills köttet är mört, over 1,5 uur.
4. Skala rotfrukterna och skär i tärningar eller skivor. Sköj och skiva purjolöken.
5. Ta upp köttet, sila skyn, och koka rotfrukterna i silade skyn i cirka 10 notulen.
6. Lägg i potatis ock koka 10 min till och sen purjolöken och koka därefter i ytterligare 5 notulen.
7. Tärna köttet under tiden och lägg ner det i soppan igen, smaka av ytterligare med salt och vitpeppar.
Raggmunk med fläsk
Ingrediënten voor 4 portioner
- gesneden omrand flankvarkensvlees 600 g
- smör till stekning
Raggmunk
- fast potatis 800 g
- meel 2 dl
- zout 1 tsk
- standaard zacht 4 dl
- eieren 1 st
Rårörda lingon
- keer om 5 dl
- strösocker 2 dl
Doe dit:
1. Bak het varkensvlees in een koekenpan en laat het vervolgens op laag vuur staan. Spara flottet till stekningen av raggmunkarna.
2. Skala potatisen.
3. Vispa ihop mjöl, salt och lite av mjölken till en jämn smet i en bunke.
4. Vispa ner resten av mjölken samt ägget. Rasp de aardappelen grof direct door het eimengsel en roer.
5. Fräs lite smör i stekpannan med fläskflottet och klicka i lite smet. Beräkna cirka 1/2 dl smet per raggmunk.
6. Bred ut varje raggmunk med en stekspade och stek dem på medelvärme någon minut på varje sida så att de blir gyllenbruna.
Rårörda lingon: Plaats de rode bosbessen in water en verwijder het vuil dat naar boven drijft. Doe ze in een kom en voeg de suiker toe. Roer tot de bessen papperig zijn en de suiker is opgelost.