sopa de carne de bife chuck

Fez sopa de carne hoje, ficou muito bom.

ingredientes:

  • folha de louro 1 galho
  • lök 1 st
  • morötter 3 st
  • Ervilhas verdes 1 paket
  • kålrot 1 mordeu
  • fast potatis, um pouco
  • vitpepparkorn 10 st
  • kryddpepparkorn 10 st
  • aipos 1 mordeu
  • Tomilho 1 galho
  • recife alto 500-600 gr
  • purjolök 1 st
  • vatten 2 l (um ou dois cubos de caldo de legumes)

Gör så här:

1. Leve a água para ferver e adicione a carne, sal e desnatado a carne.

2. Adicione os temperos e a cebola em fatias. Um ou 2 cubos de caldo de vegetais podem apimentar ainda mais a sopa.

3. Deixe tudo cozinhar lentamente até que a carne esteja macia, cirka 1,5 timmar.

4. Descasque as raízes e corte em cubos ou fatias. Amasse e corte o alho-poró.

5. Ta upp köttet, sila skyn, e cozinhe as raízes em uma nuvem tensa por aprox 10 minutos.

6. Adicione as batatas e cozinhe 10 meu para e então o alho-poró e depois cozinhe em mais 5 minutos.

7. Enquanto isso, pique a carne e coloque-a de volta na sopa, prove mais com sal e pimenta branca.

Raggmunk med fläsk

ingredientes för 4 portioner

  • skivat rimmat sidfläsk 600 g
  • smör till stekning

Raggmunk

  • fast potatis 800 g
  • vetemjöl 2 dl
  • salt 1 tsk
  • standardmjök 4 dl
  • ovos 1 st

Rårörda lingon

  • lingon 5 dl
  • strösocker 2 dl

Gör så här:

1. Stek fläsket i en stekpanna och låt sedan stå på låg värme. Spara flottet till stekningen av raggmunkarna.

2. Skala potatisen.

3. Vispa ihop mjöl, salt och lite av mjölken till en jämn smet i en bunke.

4. Vispa ner resten av mjölken samt ägget. Riv potatisen grovt direkt ner i äggsmeten och rör om.

5. Fräs lite smör i stekpannan med fläskflottet och klicka i lite smet. Beräkna cirka 1/2 dl smet per raggmunk.

6. Bred ut varje raggmunk med en stekspade och stek dem på medelvärme någon minut på varje sida så att de blir gyllenbruna.

Rårörda lingon: Lägg lingonen i vatten och ta bort skräpet som flyter upp. Lägg dem i en skål och tillsätt sockret. Rör tills bären är mosiga och sockret lösts.