http://www.havstoviken.se/wp-content/uploads/2020/02/img_2424.movSkönt med Bastubad, min ena termometer visar att det är riktigt varmt i bastun
http://www.havstoviken.se/wp-content/uploads/2020/02/e8b3f990-cbfb-474e-b343-e2bcf72f371b-3177-00000144752e2fbb.movDaily Archives: 1 February 2020
sopa de carne de bife chuck
Fez sopa de carne hoje, ficou muito bom.
ingredientes:
- folha de louro 1 galho
- lök 1 st
- morötter 3 st
- Ervilhas verdes 1 paket
- kålrot 1 mordeu
- fast potatis, um pouco
- vitpepparkorn 10 st
- kryddpepparkorn 10 st
- aipos 1 mordeu
- Tomilho 1 galho
- recife alto 500-600 gr
- purjolök 1 st
- vatten 2 l (um ou dois cubos de caldo de legumes)
Gör så här:
1. Leve a água para ferver e adicione a carne, sal e desnatado a carne.
2. Adicione os temperos e a cebola em fatias. Um ou 2 cubos de caldo de vegetais podem apimentar ainda mais a sopa.
3. Deixe tudo cozinhar lentamente até que a carne esteja macia, cirka 1,5 timmar.
4. Descasque as raízes e corte em cubos ou fatias. Amasse e corte o alho-poró.
5. Ta upp köttet, sila skyn, e cozinhe as raízes em uma nuvem tensa por aprox 10 minutos.
6. Adicione as batatas e cozinhe 10 meu para e então o alho-poró e depois cozinhe em mais 5 minutos.
7. Enquanto isso, pique a carne e coloque-a de volta na sopa, prove mais com sal e pimenta branca.
Raggmunk med fläsk
ingredientes för 4 portioner
- skivat rimmat sidfläsk 600 g
- smör till stekning
Raggmunk
- fast potatis 800 g
- vetemjöl 2 dl
- salt 1 tsk
- standardmjök 4 dl
- ovos 1 st
Rårörda lingon
- lingon 5 dl
- strösocker 2 dl
Gör så här:
1. Stek fläsket i en stekpanna och låt sedan stå på låg värme. Spara flottet till stekningen av raggmunkarna.
2. Skala potatisen.
3. Vispa ihop mjöl, salt och lite av mjölken till en jämn smet i en bunke.
4. Vispa ner resten av mjölken samt ägget. Riv potatisen grovt direkt ner i äggsmeten och rör om.
5. Fräs lite smör i stekpannan med fläskflottet och klicka i lite smet. Beräkna cirka 1/2 dl smet per raggmunk.
6. Bred ut varje raggmunk med en stekspade och stek dem på medelvärme någon minut på varje sida så att de blir gyllenbruna.
Rårörda lingon: Lägg lingonen i vatten och ta bort skräpet som flyter upp. Lägg dem i en skål och tillsätt sockret. Rör tills bären är mosiga och sockret lösts.