3-10 Rhoda chilifrukter, i bitar (beroende på hur stark man vill ha sin curry)
3 msk neutral rapsolja
Gryta
1 kg bife chuck, i munsstora bitar
0,5 tsk malen nejlika
1 tsk malen kardemumma
1,5 tsk malen koriander
800 ml kokosmjölk (eller kokosgrädde)
3 stjärnanis
1 kanelstång
3 lemongrass, bankad och grovt skuren
1 limefrukt, saften
1,5 dl riven kokos, rostad
salt
peppar
rapsolja, att steka i
Servering
jasminris, kokt
1 kruka färsk koriander, hackad
Gör så här:
Macarrão Lägg alla ingredienserna till pastan i en mixer och kör till en slät pasta.
Högrev Bryn köttet på hög värme runtom tills det fått lite färg. Lägg sedan upp på en tallrik och ställ åt sidan.
Häll lite mer olja i grytan och fräs pastan i någon minut tillsammans med kryddnejlika, kardemumma och koriander. Häll i kokosmjölk
Lägg i stjärnanis, kanelstång, lemongrass, pressad limesaft och riven kokos. Spara eventuellt lite riven kokos till servering.
Lägg tillbaka köttet i grytan och låt puttra på medelvärme i 1,5-2 timmar. Häll eventuellt på mer vatten under koktiden om grytan tenderar att koka torrt.
Ta bort locket sista 30 minuterna. Köttet ska bli väldigt mört och nästan falla isär. Smaka av med salt och peppar.
Servering Servera din rendanggryta med rykande varmt jasminris och strö på lite koriander, chili och eventuellt mer kokos.