Bästa GinTonic


Världens bästa gT infuserad med en Espresso Martini

serverad som en Tom Collins.

Συστατικά:

50 ml Gin
30 ml Kaffesockerlag*
20 ml färskpressad citronjuice
60 ml tonic

Gör så här:

Skaka alla dessa ingredienser i en shaker med is förutom tonic och sila upp till ett glas som passar fyllt med is. Toppa upp med tonic och blanda med en sked.

Ni kommer verkligen känna alla tre drinkarna som kommer efter varann, först GT, sen Tom Collins också avslutas det med en Espresso Martini.

* Kaffesockerlag: Värm upp lika delar kaffe och socker. ex. 3 dl liter kaffe + 3 dl socker = kaffesockerlag.

Σολομός ποσέ

150 gr lax/person

1 liter vatten

½ dl 12% ättika

1 msk salt

10 κόκκους μπαχαρικών πεπερόνι

4 δάφνη

1 lite lök

1 morot

Färsk dill

Koka upp lagen, lägg i fisken med skinn uppåt, när det börjar koka upp igen, dra åt sidan och låt stå ca 25 min = klar….eller så ta ur fisken efter 20 min och låt lagen svalna sen i med fisken i lagen och låt stå i 1-2 dagar i kylen så har den dragit åt sig alla smaker.

Dillmajonnäs

1 κρόκος αυγού

2 msk söt senap

1 msk vitvinsvinäger

1 msk vatten

Lite salt

2 dl neutral olja

Hackad dill

Alla ingredienser samma temp, slå som en vanlig majjo.

Pressgurka

1 st gurka

½ dl ättika

1 φλιτζάνι ζάχαρη

1 ½ dl vatten

1 tsk gula senapsfrön

1 tsk fänkålsfrön

Kruspersilja

Låt lagen kallna, lägg i gurkan, låt stå i kylen under press i ngn timme, klipp persilja över allting och blanda runt lite försiktigt. Håller i kylen minst 1 vecka.