Brynt smörglass med valnötter (köket.se)

Du behöver:

  • 500 g mjölk
  • 500 g grädde
  • 50 g glykos
  • 125 g strösocker
  • 125 g mörkt muscovadosocker
  • 240 g äggula
  • 1,5 gelatinblad
  • 30 g smör, brynt
  • 7 g de sel
  • dl valnötter

Pour ce faire,:

  1. Faire tremper les feuilles de gélatine dans l'eau froide.
  2. Vispa ihop strösocker, muscavadosocker och äggulorna i en bunke till en fluffig konsistens.
  3. Bryn smöret i en kastrull på medelvärme. Vispa hela tiden. När smöret börjar få färg är det klart, ställ åt sidan.
  4. Koka upp mjölk, grädde och glykos i en kastrull.
  5. När mjölkgrädden har nått kokpunkt, häll vätskan försiktigt över äggblandningen under omrörning med visp och sedan tillbaka i kastrullen. Sjud försiktigt till 82 grader. Vispa hela tiden i botten.
  6. Smält i gelatinbladen i gräddblandningen och blanda i smör och salt.
  7. Sila och kör i glassmaskin till önskad konsistens, blanda på slutet i krossade valnötter.
  8. Lägg glassen i frysen, sen i magen.

Ailes de poulet façon Buffalo

Les ailes de poulet

  • En kg d'ailes de poulet
  • Sel, peppar
  • Paprika fumé en poudre
  • Farine
  • Huile de friture

La sauce forte

  • 10 poivron rouge (Poivre espagnol)
  • 2 st vitlöksklyftor
  • Je dl de cassonade
  • 1 tasses d'eau
  • 1 dl de vinaigre de cidre de pomme
  • Sel
  • 25 gr smör

Plongement

  • 200 gr blåmögelost
  • 2 dl créme fraîches
  • 1 cuillères à soupe de blanc de vinaigre de vin
  • Sel

Servir le céleri-rave pour la trempette

Pour ce faire,:

  1. Fendez les ailes avec un couteau dans la coupe naturelle que l'on retrouve sur les ailes.
  2. Assaisonner avec du paprika en poudre, sel et poivre
  3. Tamiser la farine sur les ailes
  4. Faire frire 180 grader, quelques-uns à la fois
  5. Presser le bleu avec une fourchette et mélanger la crème fraîche et le vinaigre dans un bol.. Salez un peu
  6. Faites revenir le piment espagnol à feu moyen dans une grande poêle pour qu'il prenne un peu de couleur.
  7. Ajouter les gousses d'ail (que tu as dépensé).
  8. Verser l'eau, vinaigre de cidre de pomme et cassonade dans la poêle.
  9. Laisser bouillir quelques minutes à feu doux.
  10. Retirez le tout de la poêle et versez/mettez dans un mixeur et ajoutez le beurre et un peu de sel..
  11. Passer le tout au mixeur pour obtenir une sauce onctueuse.
  12. Remettez la sauce dans la poêle et les ailes de poulet frites et assemblez les ailes dans la sauce pour que la sauce recouvre les ailes..
  13. Servir les branches de céleri avec la trempette.

Sommartårta med Jordgubbar och maräng

INGREDIENSER

  • Sockerkaka
  • 80 g smör
  • 1,25 dl strösocker
  • 4 äggulor
  • ½ dl mjölk
  • 1,5 tasse de farine
  • 1,5 tsk bakpulver
  • Marängtäcke:
  • 4 äggvitor
  • 2 dl strösocker
  • 150 g blandade nötter och mandel
  • Fyllning:
  • Vaniljkräm blandad med vispad grädde
  • Jordgubbar

SÅ HÄR GÖR DU

1. Sätt ugnen på 175 grader.2

2. Sockerkaka: Vispa smör och socker poröst. Separera äggulor och äggvitor, blanda ner äggulorna i smeten. Tillsätt mjölken och sikta i mjölet blandat med bakpulvret. Bred ut smeten i en långpanna med kant klädd med bakplåtspapper.

3. Maräng: Vispa äggvitor med hälften av sockret till fast skum, tillsätt resterande socker och vispa till en fast maräng, bred marängen ovanpå sockerkaksmeten och avsluta med mandel och nötter på toppen.

4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 procès-verbal, den ska kännas porös och luftig.

5. Lyft kakan ur långpannan med hjälp av bakplåtspappret. Låt svalna på pappret.

6. Skeda över vaniljkrämen och toppa med jordgubbar.