Pollo al curry con arroz

Ingredientes

  • 900 gr kycklinglårfilé
  • 1 dl neutral yogurt
  • 4 msk garam masala
  • 1/2 msk gurkmeja
  • olja till stekning
  • 2 cebollas amarillas
  • 1 bit färsk ingefära
  • 4 dientes de ajo
  • 1 färsk grön chili
  • 3 tomates
  • 2 dl vatten
  • Sal y pimienta negro
  • 1 kruka färsk koriander
  • Några kvistar färsk mynta

Haga esto:

Dela lök, vitlök, ingefära, i mindre bitar och lägg i en panna med lite olja och fräs lite granna.

Skär upp den gröna chilin i mindre bitar och lägg i pannan. Låt allt fräsa så det får lite färg.

I med 3 msk garam masala och låt fräsa lite och sen i med tomaterna som skurits i mindre bitar. Lägg i 2 dl vatten och låt sjuda i 20-25 acta.

Lägg kycklinglårfilé på ett uppläggningsfat för marinering. lägg i yogurt, 2 msk garam masala och en halv msk gurkmeja och låt marinera en stund.

Efter att grönsakerna sjudit i 20 acta , kör allt i en mixer till slät massa.

Fräs på filerna i samma panna som du hade grönsakerna i. I med currypastan och låt koka i 20 min med lock på.

Smaksatt ris

  • 4 dl basmatiris
  • Lite olja
  • 2 laurel
  • 2 st hel grön kardemumma
  • 1 nypa hel spiskummin
  • 1 kanelstång
  • 5,5 dl vatten
  • Un poco de sal
  • Blötlägg ris i i minst 25 min med riktigt med vatten.

Gör så här med riset:

Häll olja i en kastrull, i med lagerblad, kanelstång och kryddorna och låt fräsa lite, sedan i med riset.

I med en nypa salt. Låt fräsa riset lite lite grann innan du lägger i vattnet.

Koka tills vatten absorberat helt, 15-20 minutos.

mezcla de especias

Enligt Markus Aulajay

Ingredientes:

  • 3 msk korrianderfrön
  • 2 msk hel spiskumin
  • 1 kanelstång
  • 5 laurel
  • 1 msk hel svartpeppar
  • 1 cucharadita de semillas de mostaza marrón
  • 1 msk hel grön kardemumma
  • 1 msk hel svart kardemumma
  • 1 msk hel kryddnejlika
  • 1 cucharada de semillas de hinojo
  • 3 torkade bockhornsklöver
  • 4 torkade röda chili

Haga esto:

Rosta alla kryddor i en stekpanna några minuter.

Kör allt sedan i en mixer till en kryddblandning.

Bebida de saúco con burbujeante y tomillo

Ingredientes

  • 3/4 dl vatten
  • 3/4 dl strösocker
  • 4 ramitas de tomillo
  • 2 1/2 dl de jugo de saúco concentrado
  • 1 1/4 dl jugo de limon exprimido
  • 75 cl vino espumoso seco
  • isbitar

Haga esto

Calentar agua, azúcar y tomillo en una cacerola hasta que el azúcar se haya disuelto. Dejar enfriar y tirar 30 minutos. Temporizador de inicio

Colar y mezclar el jarabe de tomillo., jugo de saúco y jugo de limón.

Vierta en vasos con hielo y luego vierta el vino espumoso y sirva..