Sillinläggning, tradiotinell

Ingredienser:

  • Urvattnade sillfiléer
  • 3-2-1-lag dvs 3 dl vatten, 2 dl socker och 1 dl ättika (12%)
  • 1 st morot
  • ⅓ gul lök
  • ½ röd lök
  • 5 st Kryddnejlokor
  • ½ tsk vitpepparkorn
  • 2 tsk kryddpepparkorn
  • 1-2 st lagerblad
  1. Värm upp vatten i en kastrull, tillsätt socker och ättika tills allt socker har blandats med vattnet
  2. Låt lagen svalna
  3. Sätt en burk i ugen på 100 gr C i ca 10-15 min (för desinfektion)
  4. Slanta morötterna
  5. Hacka lök eller görbåtarav löken
  6. Varva sill, lök, lagerblad och kryddor i burken
  7. Häll över lagen i burken över allting
  8. Låt stå i kylen 1-2 dagar innan servering

Lo stile di Gubbröra Sundqvist

Du behöver:

  • 4 prime scatolette di acciughe
  • 2 st gula lökar
  • 6-7 ägg
  • 3 dl panna montata
  • 3 cucchiaio di maionese
  • 1 knippe dill
  • Pepe bianco

Gör så här:

  1. Cuoci le uova 8 il mio e lasciarlo raffreddare
  2. Tritare le uova a pezzetti
  3. Montare forte la panna in una ciotola (la panna non deve essere montata leggermente)
  4. Incorporate la maionese alla panna
  5. Giù nella ciotola le acciughe e le uova tritate
  6. Versare un po' di zuppa di acciughe a piacere
  7. Tritare l'aneto (sia per pasticciare che per guarnire)
  8. Metti l'aneto nel pasticcio
  9. Condire con un po' di sale e pepe bianco
  10. Attendere fino al momento di servire e guarnire con aneto fresco