Min barndom strand, mine tanker, mitt inntrykk, mine innsamlede oppskrifter, mitt liv…
Du behöver:
- 400 gr penne
- 160 gr tärnad pancetta
- 1 vitlöksklyfta
- 1 egg
- 3 äggulor
- Parmesan, som 1 dl riven på finsidan
- Pecorino, som 1 dl riven på finsidan
- Svartpeppar
- Lite olivolja
Gjør dette:
- Blanda ost och ägg och vispa till en sås, häll i lite svartpeppar efter smak
- Lägg pancettan i en kall stekpanna och låt fettet rendera dvs smälta på medelvärme
- Ta bort fettet, häll det i ett glas och låt det svalna lite och häll det sedan i såsen
- Häll i lite pastavattnet i såsen
- Stäng av spisen och montera ner pastan i pancettan ( i stekpannan med pancetta)
- Häll i lite pastavatten och rör om/slunga i en minut
- Monter ner såsen i pastan/pancettan
- Blanda runt allting och servera genast
Du behöver:
- 6 gr salt
- 300 gr 00-mel
- 2 st egg
- 3 st äggulor
Gjør dette:
- Vei egg og eggeplommer og tilsett deretter vann slik at de kommer sammen 185 gr.
- Kjør mel og salt i en foodprosessor 10 sekunder å blande
- Tilsett de våte ingrediensene og kjør deretter foodprosessoren til det blir en deig.
- Deretter eltes for hånd 10-12 minuter, hvis den er for stiv, tilsett litt olje eller vann, hvis den er for løs, tilsett litt mel.
- Mel så deigen lett og legg plastfolie rundt deigen og la den hvile minst 30 minuter (så det dannes gluten) i romtemperatur.
- Dela degen i 3 deler
- Kjevle ut og begynn å kjøre pastaen i pastamaskinen, start på lev 0 og kjøre til livet 6
- Kutt pastaen til ønsket bredde eller lag lasagneplater
- Kok i saltet vann i ca 1-2 minutter til pastaen flyter = klar