Skala potatisen, βγάλτε το βούτυρο ταυτόχρονα, ώστε να πάρει θερμοκρασία δωματίου.
Κόψτε τις πατάτες σε λεπτές φέτες αλλά όχι εντελώς. Εάν προσθέσετε τις πατάτες π.χ.. σε ένα ξύλινο κουτάλι μπορείτε να κόψετε χωρίς να διακινδυνεύσετε να το κόψετε εντελώς.
Τοποθετήστε τις πατάτες με την κομμένη πλευρά επάνω σε ένα φούρνο. Μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε χαρτί περγαμηνής για να αποφύγετε το πλύσιμο των πιάτων.
Απλώστε σε βούτυρο σε κάθε πατάτα. Είναι εύκολο εάν το βούτυρο είναι ζεστό στο δωμάτιο, ca 2-3 msk (ca 25-40 gr smör).
Τοποθετήστε τις πατάτες στη μέση του φούρνου (225°C) i ca 25 πρακτικά.
Αφαιρέστε τις πατάτες από το φούρνο και απλώστε σε επιπλέον βούτυρο που λιώνει στις αυλακώσεις.
Πασπαλίστε με αλάτι και ψίχουλα., 0,5 tsk salt, 0,5 δ ψωμιά
Βάλτε πάλι τις πατάτες στο φούρνο και ψήστε τουλάχιστον μία ακόμη φορά 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν, νιώστε με μια ταινία μέτρησης. (Διαρκεί περισσότερο από μία ώρα (συνολικός χρόνος) πριν οι πατάτες είναι έτοιμες. Ο χρόνος που απαιτείται εξαρτάται από το μέγεθος και την ποικιλία των πατατών.)
2 κουταλιές ψίχουλα, κατά προτίμηση ιαπωνικό panko
2 Krm Αλάτι
1 krm πιπέρι
σολείναι έτσι:
Ρυθμίστε το φούρνο στους 225 ° C.
Χωρίστε τους αστακούς, βγάζω το κρέας.
Σπάστε τα νύχια και αφαιρέστε το κρέας.
Skär köttet i bitar och lägg tillbaka i skalen.
Mixa smöret med övriga ingredienser. Täck humrarna med smöret och gratinera i övre delen av ugnen ca 10 μου.
Επιλογή αρ 2:
χρειάζεστε:
2 hela humrar
1 msk smör
1 msk vetemjöl
2 dl mjölk
2 dl riven Västerbottensost
1 äggula
salt-peppar
1/2 kruka gräslök
Gör så här:
Sätt ugnen på 225˚C grill.
Smält smöret i en kastrull och vispa ner mjölet.
Tillsätt mjölken lite i taget under vispning så att inga klumpar bildas.
Låt såsen småkoka ca 2 minuter utan lock, rör då och då.
Riv osten.
Öppna timer: 2 πρακτικά. Dra av såsen från värmen och vispa ner hälften av osten i såsen.
När osten har smält, vispa ner äggulan och smaka av med salt och peppar.
Klyv hummern på längden. Se till att stjärt och sköld håller ihop.
Plocka ur köttet ur stjärt och leder och klor.
Ta bort magsäcken från skalhalvorna den sitter längst upp i huvudet närmast känselsprötet.
Skär hummerköttet i ca 1 cm stora bitar.
Ställ hummerskalen i en ugnssäker form.
Fördela köttet i hummerskalen.
Skär gräslöken fint.
Blanda ner gräslöken i ostsåsen.
Fördela ostsåsen på hummerköttet i skalen och strö på resten av osten.
Sätt in formen högt upp i ugnen och gratinera i ca 10 minuter eller tills det fått fin färg.
Alternativ 3:
χρειάζεστε:
2 kokta humrar
Sås:
1 msk smör
3 msk mjöl
1 dl egen hummerfond (köpt endast 3 msk då den är mer koncentrerad)
2 dl grädde
1 nypa salt ( beroende på fond)
1 krm kajennpeppar (eller piment d’espelette)
2 äggulor
2 msk riven ost t ex parmesan, raclette, västerbotten
Gratinering:
2 msk riven ost
Gör så här:
Klyv hummern på längden. Börja med att sätta kniven i nacken och skär fram mot ögonen. Lägg sedan ett snitt efter skölden ned mot stjärten. Skär försiktigt, tills hummern är helt delad.
Ta bort tarmen och magsäcken.
Plocka ut köttet från skalet. Knäck sedan klorna. Lättast är att använda baksidan av ett knivskaft.
Peta ut köttet med ett smalt föremål till exempel en potatissticka
Smält smör i en kastrull på svag värme och tillsätt mjöl, fräs varsamt.
Tillsätt fond och grädde. Låt småkoka ca 5 minuter under omrörning. Krydda med salt och peppar.
Ta kastrullen av värmen och rör ned äggulor, ost och smör. Låt svalna, blanda sedan i köttet från hummern.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 250 gr C.
Lägg hummern på en plåt med bakplåtspapper.
Fyll hummern med stuvningen.
Toppa med ost.
Sätt in plåten i ugnen. Gratinera cirka 5-7 πρακτικά, tills den får gyllene färg. Använd gärna grill, men passa noga så att det inte bränns vid.
Salta och peppra köttet och bryn det i en het panna i olivolja, sen i med smör, vitlöksklyfta och timjan
Ös köttet medans det steker, se till att du får en grymt stekyta
Lägg köttet på ett ugnssäkert fat, och baka i ugnen på låg temperatur i ca 100 gr tills köttet uppnår 50 γκρέιντερ, ta ur köttet ur ugnen. Öka temp i ugnen till 225 gr.
Rör ihop ost, nötter och crème fraiche till oströran.
Lägg oströran på köttet. Stek i mitten av ugnen tills innertemperaturen är 58°-60 gr, om köttet önskas rosa.