Cafè de Paris smör

  • 600 gr smör
  • 15 gr hackad persilja
  • 75 gr sauterat schalottenlök
  • 10 gr sardeller
  • 40 gr dijonsenap
  • 3 gr dragon
  • 2 gr timjan
  • 2 gr mejram
  • 2 gr rosmarin
  • 2 äggulor
  • 0,1 dl Weißwein
  • 0,1 dl worcestersås
  • 0,1 dl citronsaft
  • Salz und schwarzer Pfeffer

Sveas bullar, 250 gr

  • 2 dl mjölk
  • 1 pkt jäst
  • 3 msk socker
  • 80 gr margarin
  • 8 Tassen Mehl

Rör ihop med elvisp, låt jäsa till dubbel storlek.

Fyllning

  • 140 gr margarin
  • 1,5 Tasse Zucker
  • 4 st kardemumma
  • Ovan blandas med elvisp och bredes mellan

Blåbärsrulle

  • 6 äggvitor vispas hårt
  • 3 dl socker vänds ner i smeten
  • I påse marsansås, 1 msk

Gräddas 175 gr ca 15-25 Minuten

Smörj papperet ordentligt

  • 2 dl Sahne + 2 tsk vaniljsocker över kakan + massa färska blåbär

Rulla ihop och njut av denna bläbärsrulle

Svartvinbärsstek

  • 1 st rosbiff

Nadan kokas i 3-5 Minuten

  • 1 dl soja japansk
  • 1 tsk timjan
  • 5-6 enbär
  • 5-6 svartpapparkorn
  • 2 st köttbuljongstärningar
  • 3 Tassen Wasser
  • 2 Knoblauchzehen
  • 1 stor gul lök
  • 1 dl svartvinbärssaft

Lägg ner rostbiff i del kokta lagen och låt den sjuda i ca 1 Stunde.

Sila skyn

  • 5 msk vetemjöl
  • 3-5 dl Sahne

Köttet ska ligg kvar i skyn 30 Minuten. Ta upp den och skär upp och servera med sås och potatis.