Beurre d'épices Beurre de Choron

INGREDIENSER

  • 1,5 tsk tomatpure
  • 2 tsk rödvinsvinäger
  • 2 msk dragon, färsk finhackad
  • 2 msk persilja, färsk hackad
  • 1 msk Bong Touch of Taste Brynt Schalottenlökfond
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk tabasco
  • 200 g smör

Pour ce faire,:

  • Blanda ihop alla ingredienser utom smöret.
  • Vispa ihop allt med det rumstempererade smöret. Använd gärna en elvisp.
  • Förvara i frysen

Epeiche Riche (kryddblandning)

Vad är Épice Riche- Fyra kryddor? Épice Riche är en kryddblandning bestående av 4 olika kryddor (muskot, vitpeppar, kryddpeppar och nejlikor). Det är en fransk krydda som Tore Wretman sedan försvenskat. Han drev restaurang Riche i Stockholm, därav namnet Epiche richeRiches krydda. 2 delar muskot och vitpeppar och 1 del av kryddpeppar och kryddnejlika.

Ingrédients

  • 2 krm mald muskot
  • 2 krm mald vitpeppar
  • 1 krm mald kryddpeppar
  • 1 krm mald kryddnejlika

Pour ce faire,:

1 Mal i kryddkvarn eller stöt alla kryddor i mortel. Blanda och förvara i lufttät burk. Håller sig änge men kryddan är godast på nystötta eller nymalda kryddor.

Amerikanska pannkakor ICA recept

  • 2 1/2 tasse de farine
  • 1 msk bakpulver
  • 2 sucre granulé cuillères à soupe
  • 1 sel krm
  • 2 1/2 dl mjölk (3%)
  • 2 msk smält smör
  • 1 œufs
  • smör till stekning

Till servering:

  • florsocker att pudra över
  • Lönnsirap
  • Blåbär

Pour ce faire,

För riktigt fluffiga pannkakor, ta lite mindre mjölk och blanda istället i en klicka creme fraiche eller yoghurt. Syran gör så att bakpulvret (basiskt) reagerar ordentligt.

  • Blanda de torra ingredienserna i en skål.
  • Vispa först ner mjölken, sedan smöret och sist ägget. Vispa till en slät smet.
  • Pensla en plättlagg eller en stekpanna med lite smör och klicka ut ca 1 msk smet per pannkaka.
  • Grädda ca 1 1/2 minut, tills det börjar bli lite bubblor på ytan. Vänd och grädda ytterligare comme 1 1/2 minut.
  • Till servering: Pudra de nygräddade pannkakorna med florsocker och servera med lönnsirap och blåbär.

Bookmaker toast

  • 4 bi!ar av bra kvalitet kött (ca 150-200g/styck)
  • 2 dl majonnäs
  • 2 msk grov skånsk senap
  • 2 tsk dijonsenap
  • 10 cm färsk pepparrot
  • 4 äggulor
  • 1 huvudsallad
  • 4 gott bröd typ surdegsbröd smör till steknig
  • Olja till stekning

Så här gör du

1. Rumstemperera köttet innan det ska stekas, salta och peppra på båda sidor.

2. Blanda majonnäs tillsammans med båda senapssorterna och ställ åt sidan.

3. Stek köttet i olja på hög värme så det får yta, låt köttet ligga i stekpanna och vänd inte för mycket. När köttet fått lätt färg, tillsätt smör till pannan för den goda smakens skull. Stek några minuter på varje sida och låt sedan köttet vila på en skärbräda innan det skärs upp.

4. Tvätta salladen och bryt fina blad till mackan. Skala och riv pepparroten.

5. Stek brödskivorna i smör, låt smöret bli gyllenbrunt innan brödet går i. Stek på båda sidor och lägg upp på tallriken. Stryk på senapskrämen på varje macka, fortsätt med sallad och f!na bitar av skuret kött.

6. Bygg sedan ett fågelbo av pepparrot på varje macka och placera en äggula i. Servera mackan genast med lite extra senapskräm till och njut.

Bästa och lättaste Grytbröd

¼ dels paket jäst

640 gr vatten 6,5 dl)

18 gr salt (3 tsk)

840 gr vetemjöl (14 dl)

Blanda ihop allt, ska inte knådas.

Après 20 ma, dra degen fr 4 håll. Gör denna procedur 3 gr dvs var 20 ma (tot en tim).

Sätt ugnen på 230 gr och sätt in gjutjärnsgryta med lock i 30 ma)

Häll över degen i gjutjärnsgrytan med skarven nedåt. På med locket och in i ugnen i 30 min.

Après 30 ma, ta av locket och låt grädda i ytterligare 15 min utan lock.

Ta ut och låt brödet vila 1 timme.