Janssons Frestelse

Ingredienser:

  • Potatis, fast ca 1 kg
  • 2-3 burkar ansjovis
  • 3 -5 dl vispgrädde
  • 3 st gula lökar
  • Ejders orökta kaviar (obs! inte Kalles kaviar), ca 2 msk
  • 1-2 msk tomatpuré
  • Ströbröd

Gör så här:

  1. Börja med att skiva löken och stek den i smör i stekpannan utan att den får färg
  2. Låt löken svalna
  3. Smörj en eldfast form
  4. Skär potatis i ganska smala bitar, 3-4 mm, och lägg i formen som ett första lager. Du ska inte skölja potatisen få då försvinner stärkelsen.
  5. Tillsätt löken som ett andra lager över potatisen.
  6. Lägg ett lager ansjovis över löken (spara anjovisskyn).
  7. Ytterligare ett lager med potatis över löken.
  8. Avsluta med ett lager ansjovis i ett fint mönster över potatisen
  9. Blanda ansjovisspad med grädde, tomatpuré och kaviaren och häll över ”gratängen”.
  10. Strö över ströbröd över allting

Grädda i ugnen i ca 45 min till 1 tim på 180 GR C.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *