Ingredienser för 4 personer (4 st mackor)
- 4 ägg
- 1 dl majonnäs
- 2 msk dill
- 1 krm salt
- 1 kg räkor, med skal
- 4 brödskivor, vafri sort
- smör
- gröna salladsblad
- gurka, i tunna skivor
- Till garnering
- 1 knippe dill
- citronskivor
Gör så här:
- Koka äggen, i ca 8 minuter, gärna med en lite krämig kärna kvar i mitten.
- Skala och skär äggen i skivor.
- Blanda majonnäs med finhackad dill och en nypa salt.
Hemslungad Majonäs
- 2 st äggulor
- 1 msk dijonsenap
- 1/2 msk salt
- 2,5 dl rappsolja
- Vitpeppar
- Tabasco
Gör majonäsen så här:
- Vispa upp äggulor, dijonsenap, vitvinsvinäger och salt, mängden salt är lite svår när man saltar
- Droppa i oljan till att börja med medans du vispar. När den tjocknar kan du öka takten med oljan.
- Vispa tills majonnäsen är riktigt tjock, då passar den bra i dressingar (går alltid att späda med lite vatten om man vill ha den lösare).
- Smaka av med några droppar tabasco, salta ev. mer och ha även i vitpeppar.