- 2 1/2 dl vetemjöl
- 1 msk bakpulver
- 2 msk strösocker
- 1 krm salt
- 2 1/2 dl mjölk (3%)
- 2 msk smält smör
- 1 ägg
- smör till stekning
Till servering:
- florsocker att pudra över
- Lönnsirap
- Blåbär
Gör så här
För riktigt fluffiga pannkakor, ta lite mindre mjölk och blanda istället i en klicka creme fraiche eller yoghurt. Syran gör så att bakpulvret (basiskt) reagerar ordentligt.
- Blanda de torra ingredienserna i en skål.
- Vispa först ner mjölken, sedan smöret och sist ägget. Vispa till en slät smet.
- Pensla en plättlagg eller en stekpanna med lite smör och klicka ut ca 1 msk smet per pannkaka.
- Grädda ca 1 1/2 minut, tills det börjar bli lite bubblor på ytan. Vänd och grädda ytterligare ca 1 1/2 minut.
- Till servering: Pudra de nygräddade pannkakorna med florsocker och servera med lönnsirap och blåbär.