Amerikanska pannkakor ICA recept

  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 2 msk strösocker
  • 1 krm salt
  • 2 1/2 dl mjölk (3%)
  • 2 msk smält smör
  • 1 ägg
  • smör till stekning

Till servering:

  • florsocker att pudra över
  • Lönnsirap
  • Blåbär

Gör så här

För riktigt fluffiga pannkakor, ta lite mindre mjölk och blanda istället i en klicka creme fraiche eller yoghurt. Syran gör så att bakpulvret (basiskt) reagerar ordentligt.

  • Blanda de torra ingredienserna i en skål.
  • Vispa först ner mjölken, sedan smöret och sist ägget. Vispa till en slät smet.
  • Pensla en plättlagg eller en stekpanna med lite smör och klicka ut ca 1 msk smet per pannkaka.
  • Grädda ca 1 1/2 minut, tills det börjar bli lite bubblor på ytan. Vänd och grädda ytterligare ca 1 1/2 minut.
  • Till servering: Pudra de nygräddade pannkakorna med florsocker och servera med lönnsirap och blåbär.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *