Ingredienser
- 900 gr kycklinglårfilé
- 1 dl neutral yogurt
- 4 msk garam masala
- 1/2 msk gurkmeja
- olja till stekning
- 2 gula lökar
- 1 bit färsk ingefära
- 4 vitlöksklyftor
- 1 färsk grön chili
- 3 tomater
- 2 dl vatten
- Salt och svartpeppar
- 1 kruka färsk koriander
- Några kvistar färsk mynta
Gör så här:
Dela lök, vitlök, ingefära, i mindre bitar och lägg i en panna med lite olja och fräs lite granna.
Skär upp den gröna chilin i mindre bitar och lägg i pannan. Låt allt fräsa så det får lite färg.
I med 3 msk garam masala och låt fräsa lite och sen i med tomaterna som skurits i mindre bitar. Lägg i 2 dl vatten och låt sjuda i 20-25 minuter.
Lägg kycklinglårfilé på ett uppläggningsfat för marinering. lägg i yogurt, 2 msk garam masala och en halv msk gurkmeja och låt marinera en stund.
Efter att grönsakerna sjudit i 20 minuter , kör allt i en mixer till slät massa.
Fräs på filerna i samma panna som du hade grönsakerna i. I med currypastan och låt koka i 20 min med lock på.
Smaksatt ris
- 4 dl basmatiris
- Lite olja
- 2 lagerblad
- 2 st hel grön kardemumma
- 1 nypa hel spiskummin
- 1 kanelstång
- 5,5 dl vatten
- Lite salt
- Blötlägg ris i i minst 25 min med riktigt med vatten.
Gör så här med riset:
Häll olja i en kastrull, i med lagerblad, kanelstång och kryddorna och låt fräsa lite, sedan i med riset.
I med en nypa salt. Låt fräsa riset lite lite grann innan du lägger i vattnet.
Koka tills vatten absorberat helt, 15-20 min.