4 pers, 90 min
Du behöver:
- 1 kg kamben
- 1,5 dl ljus soja
- 1 dl mörk soja
- 1,5 dl socker
- 0,5 dl mörk sirap
- 3 cm ingefära
- 1 st röd chili
- 3 st solovitlökar
- 4 st kanelstänger
- 4 st hel stjärnanis
- 1 msk fänkålsfrön
- 2 st nejlikor
- 3 st torkade pomeransskal
- 1 st citrongräs
- Vatten
Gör så här:
- Putsa och dela ner kambenen i portionsbitar och lägg i en väl tilltagen kastrull, var noga med att får bort den lilla hinnan som sitter på insidan av kambenen.
- Skala och dela ner ingefäran, vitlöken och chilin i större bitar och lägg dem i kastrullen.
- Ha i alla andra ingredienser och häll på med vatten så att kambenen täcks, glöm inte bort att banka till citrongräset något så att det lättare frigör smakar.
- Låt sjuda under lock till köttet börja lossna från benet, ca 50 minuter.
- Ta ut kambenen och sila av såsen.
- Reducera såsen till en sirapkonsistens och blanda i med kambenen försiktigt.
- Servera och toppa med fint strimlad vårlök, chili och sesamfrön.