För 4 personer
Pajskalet
4 dl mjöl
50 g margarin/smör
1 tsk bakpulver
1 krm salt
1,5 dl mjölk/filmjölk
Gör såhär:
Blanda ihop mjöl, bakpulver och salt med smör och tillsätt mjölk eller filmjölk. Arbeta snabbt ihop till en deg.
Lägg kallt i 30 minuter.
Tryck ut i form och förgrädda i 10 minuter i 225 C.
Fyllning:
500 g färs (nötfärs eller blandfärs)
nbsp;1 lök (hackad)
nbsp;1 påse tacomix
2 msk mjöl
1 dl vatten (drygt)
2 vitlöksklyftor (hackade)
4 tomater (hackade)
4 feferoni, i mindre bitar
2 dl creme fraiche
4 msk majonäs
1 dl riven ost
Gör såhär
Ugnen ska vara på 250 C.
Bryn köttfärs med löken.
Tillsätt tacokryddorna och hackade vitlöksklyftorna.
Rör runt lite.
Strö i mjölet och rör ner det ordentligt.
Tillsätt vatten och låt puttra i sådär 10 minuter.
Häll i pajskalet.
Lägg tomater (och feferoni) över köttfärsen. Blanda ihop creme fraiche med majonäs och bred över tomaterna och feferonin.
Strö över osten.
Låt stå inne i ugnen 15-25 minuter.