Fish and Chips

Du behöver:

  • 600-800 g gädda (eller torsk)
  • Salz
  • vitpeppar
  • 1 l frityrolja

Frityrsmet:

  • 3 Tassen Mehl
  • 2 tsk majsstärkelse
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 dl ljus öl
  • 0,5 zitrone, Saft
  • Salz
  • Pfeffer

Mayonnaise:

  • 3 äggulor
  • 2 tsk senap
  • Salz
  • Pfeffer
  • zitrone, lite
  • 4-5 dl matolja

Remouladsås:

  • 120 g blandade pickles
  • 4 dl av majonnäsen
  • Salz
  • Pfeffer

Alternativ Remouladsås:

  • Färdig remouladsås på tub
  • 3-4 dl av majonnäsen
  • Ett hackat syrligt äpple
  • Lite currykrydda efter smak
  • Salz und Pfeffer

Servering:

  1. Französisch frites, friterade
  2. Grüne Erbsen, kokta
  3. 4 klyftor citron

Oxfilé med pepparsås

Pepparsås

  • 2 msk vitpepparkorn
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 0,5 msk grönpeppar
  • 0,5 msk estragon, finhackad
  • olja
  • 3 dl kalvfond, reducerad och hemgjord , (eller utspädd från koncentrerad)
  • 1 dl Rotwein
  • 2 msk cognac
  • 2 dl Sahne

Oxfilé

  • 1 kg oxfilé (ich 4 bitar)
  • rostad vitpeppar (mortlad efter rostning ) att rulla köttet i.

Tun Sie dies:

  1. Rosta vitpeppar i ugnen på 150 grader i 10 min eller i en varm, torr panna, stöt den sedan grovt i mortel.
  2. Fräs schalottenlöken, grönpeppar, estragon samt lite av den rostade vitpepparen.
  3. Slå i lite olja, slå på kalvfond, rödvin, konjak. OBS! Om du använder koncentrerad fond på flaska måste du späda ut den enligt förpackningen så att du får 3 dl buljong.
  4. Låt koka ihop i ca 10 meine. Slå sedan i grädden och låt koka ytterligare i ca 10 meine.
  5. Rulla kanterna på oxfilébitarna i peppar och stek köttet.
  6. Servera med pepparsåsen.

Margarita

Margarita

4 cl tequila (Gran Centenario reposado)

2 cl triple sec (Cointreau)

3 cl limejuice

en tesked sockerlag

Flockensalz

Saltkant kan man låta bli om man vill:

1. Skär till en limeklyfta och kläm lite på den så att den blir fuktig.

2. Fukta utsidan på glaset med limeklyftan.

3. Doppa glaset i flingsalt.

4. Torka av insidan med en servett; du vill inte ha salt i själva drinken.

5. Klart.

Så här gör du:

Häll i ingredienserna i shakern och skaka upp drinken med is. Sila sedan över allt i ett cocktailglas utan is eller i ett rocksglas med is. Dekorera med en limeklyfta.

Frozen:

En frusen drink vattnas ur betydligt mer än en vanlig sådan, och det innebär att du måste kompensera med mer alkohol. Av den anledningen bör du göra minst en 9:a (sex centiliter tequila och tre centiliter triple sec) när du gör drinken – gärna mer. Då fortsätter den att smaka som en vuxendrink i stället för att påminna om en insmickrande isglass. Kom ihåg att även öka sötman. En Frozen Margarita behöver uppåt tre centiliter sockerlag för att bli någorlunda aptitlig, annars får drinken ingen kropp. Slutligen bör du komma ihåg att drinken fortfarande ska vara rinnig; en välgjord Frozen Margarita ska inte se ut som en sorbet man äter med sked.

Tempurafriterad hummer med chili- och vitlöksmajonnäs

Du behöver:

2 hummer

4 dl majonnäs

2 msk chili garlic paste

2 msk citrusjuice (yuzu, lime eller citron)

1 msk soja

1 förp risnudlar

2 dl tempuramjöl

1,5 dl kohlensäurehaltiges Wasser

1 tsk bakpulver

3 l frityrolja

Tun Sie dies

Börja med majonnäsen – blanda majonnäs med chili garlic paste, citrus juice och soja.

Värm upp frityroljan till ca 180 Straßenhobel. Fritera risnudlarna i den varma oljan, lägg i mängd beroende på hur stor kastrull eller fritös du har. Fritera nudlarna i omgångar och tänk på att de växer i fritösen. Fritera ca 1 min per omgång.

Skär hummer i ca 3 cm große Stücke.

Blanda tempuramjöl med bubbelvatten och bakpulver. Tillsätt lite is eller snö för att hålla kylan på smeten.

Provfritera med någon grönsaksbit eller liknande så du vet att smeten är lagom tjock, den skall bilda ett tunt lager smet över hummern i kommande moment.

Doppa hummerbitarna i smeten och fritera på ca 180 grader i ca 2 Minuten.

Servera med nudlarna i en skål och sen placera ut hummern i ”fågelnätet av nudlar”. Servera med majonnäsen till..

Servera gärna en citrusklyfta till också men inget måste!

Pfeffersauce für gegrilltes Fleisch

Zutaten

2 st schalottenlökar

1– 2 Esslöffel ganze Pfefferkörner * Rosenpfeffer, grönpeppar, schwarzer Pfeffer – wählen oder mischen (Beginnen Sie mit einer kleineren Menge)

Butter zum Anbraten

3 dl Sahne

2 dl Creme fraiche

1 Teelöffel Dijon

1 msk tomatpuré

1 msk tamarisoja

1 msk kalvfond

1/2 dl Balsamico-Essig oder Rotwein

1 krm Salz

Anweisungen

Die Paprika im Mörser o.ä. zerstoßen und die Zwiebel fein hacken. In Butter anbraten, bis es weich und leicht gefärbt ist.

Alle Zutaten unterrühren und abschmecken.

Reduzieren lassen (einkochen) bis zur gewünschten Konsistenz..

Grötris till Julen

2.25 dl grötris, rundkorningt

3 Tassen Wasser

1.5 msk smör

0.75 tsk Salz

10.5 dl mjölk (3%)

1.5 msk socker

1.5 st kanelstång (kan uteslutas)

1. Mät upp risgryn och vatten i en kastrull. Tillsätt salt (0,5-1 tsk) , smör, och ev. en bit kanelstång. Koka på svag värme under lock i ca. 10 Minuten.

2. Tillsätt mjölken och rör om. Koka upp på nytt och låt det hela får svälla på mycket svag värme under lock ca. 30-40 minuter utan omrörning. Tillsätt socker och rör om. (Jag kokade min i 45 minuter utan omrörelse. Tillsatte socker och rörde sedan om och ställde den för att kallna, blev då lagomt tjock)

3. Tips!Jag lägger en metallsträng mellan kastrullen och plattan, det är då mindre risk att det bränns vid.

4. Av kall risgrynsgröt kan man göra Ris á la Malta, Ris á la Malta med muskovadosocker, Apelsinris, Karelska piroger m.m.

5. Risgrynsgröten serveras med kall mjölk, socker och ev. dofta över med kanel.

6. Tips! Istället för att låta gröten småkoka i en gryta på spisen så kan man grädda den i ugnen i en ugnssäker form med lock i ca. 45 min-1 timme eller längre i 120 Straßenhobel, rör om då och då tills den har tjocknat.

7. Tips! Koka gröt i soffan. När du tillsatt mjölken och kokat upp på nytt, ta kastrullen från värmen och slå in kastrullen i några dagstidningar. Vira in kastullpaketet i en filt och lägg filtpaketet i soffan över natten.

Coconut Muscheln

4 Teile

Nie kochen Muscheln lange. dann werden sie zäh wie Gummi! Die Muscheln sollten nur öffnen, wenn sie bereit sind,. Dieses Gericht ist gut, auch mit Vongole oder cockles zu tun.

SIE BRAUCHEN

2 Netzwerk Muscheln
1 Abschnitt Speck
4 schalottenlökar
4 Knoblauchzehen
2 msk olivolja
2 Taschen (1g) saffran
4 kanelstänger
2 Dosen Kokosmilch
Saft 1  Kalk
Meersalz
Schwarzer Pfeffer aus der Mühle

WAS TUN
  1. Waschen Sie die Muscheln und sicherstellen, dass sie geschlossen sind. Werfen Sie diejenigen, die geschlossen.
  2. Würfeln Speck, schälen und fein hacken die Zwiebel und Knoblauch.
  3. Das Öl in einer Pfanne und braten Sie den Speck.
  4. Fügen Sie die Schalotten, Knoblauch, saffran, kanelstänger, Salz und Pfeffer und braten in der 1-2 Minuten.
  5. Werfen Sie in Muscheln und Fräsen um schnell in die Pfanne
  6. Fügen Sie die Kokosmilch und die Muscheln lassen und kochen und kochen, bedeckt, etwa 2 Minuten.
  7. Drücken Sie in dem Limettensaft und Saison, Servieren Sie die Muscheln mit gegrilltem Landbrot.

US-Pfannkuchen

amerikanische Pfannkuchen 

Teile: 4 pers

Zutaten:

  • 2 1/2 Tassen Mehl

  • 2 tsk bakpulver

  • 2 msk socker

  • 1 krm Salz

  • 2 1/2 dl mjölk 

  • 2 Esslöffel geschmolzene Butter

  • 1 ägg

  • Butter zum Braten

Tun Sie dies: 

  1. Mischen Sie alle trockenen Zutaten in eine Schüssel geben. Whisk first down Milch, die Butter dann und schließlich das Ei. Schlagen alle bis glatt.

  2. Pinsel eine Pfanne mit Butter und dann etwa aus 1 Esslöffel pro Pfannkuchenteig.

  3. backen Sie über 1 1/2 minut, bis es beginnt ein wenig Blasen an der Oberfläche zu erhalten. Drehen Sie und backen Sie für ungefähr eine andere 1 1/2 minut. 

  4. sofort servieren.