Fish and Chips

Du behöver:

  • 600-800 g gädda (eller torsk)
  • sel
  • vitpeppar
  • 1 l frityrolja

Frityrsmet:

  • 3 tasse de farine
  • 2 tsk majsstärkelse
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 dl ljus öl
  • 0,5 citron, saften
  • sel
  • peppar

Mayonnaise:

  • 3 äggulor
  • 2 tsk senap
  • sel
  • peppar
  • citron, lite
  • 4-5 dl matolja

Remouladsås:

  • 120 g blandade pickles
  • 4 dl av majonnäsen
  • sel
  • peppar

Alternativ Remouladsås:

  • Färdig remouladsås på tub
  • 3-4 dl av majonnäsen
  • Ett hackat syrligt äpple
  • Lite currykrydda efter smak
  • Salt och peppar

Servering:

  1. pommes frites, friterade
  2. gröna ärtor, kokta
  3. 4 klyftor citron

Oxfilé med pepparsås

Pepparsås

  • 2 msk vitpepparkorn
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 0,5 msk grönpeppar
  • 0,5 msk estragon, finhackad
  • olja
  • 3 dl kalvfond, reducerad och hemgjord , (eller utspädd från koncentrerad)
  • 1 dl de vin rouge
  • 2 msk cognac
  • 2 dl crème

Oxfilé

  • 1 kg oxfilé (i 4 bitar)
  • rostad vitpeppar (mortlad efter rostning ) att rulla köttet i.

Pour ce faire,:

  1. Rosta vitpeppar i ugnen på 150 grader i 10 min eller i en varm, torr panna, stöt den sedan grovt i mortel.
  2. Fräs schalottenlöken, grönpeppar, estragon samt lite av den rostade vitpepparen.
  3. Slå i lite olja, slå på kalvfond, rödvin, konjak. OBS! Om du använder koncentrerad fond på flaska måste du späda ut den enligt förpackningen så att du får 3 dl buljong.
  4. Låt koka ihop i ca 10 ma. Slå sedan i grädden och låt koka ytterligare i ca 10 ma.
  5. Rulla kanterna på oxfilébitarna i peppar och stek köttet.
  6. Servera med pepparsåsen.

Margarita

Margarita

4 cl tequila (Gran Centenario reposado)

2 cl triple sec (Cointreau)

3 cl limejuice

en tesked sockerlag

flingsalt

Saltkant kan man låta bli om man vill:

1. Skär till en limeklyfta och kläm lite på den så att den blir fuktig.

2. Fukta utsidan på glaset med limeklyftan.

3. Doppa glaset i flingsalt.

4. Torka av insidan med en servett; du vill inte ha salt i själva drinken.

5. Klart.

Så här gör du:

Häll i ingredienserna i shakern och skaka upp drinken med is. Sila sedan över allt i ett cocktailglas utan is eller i ett rocksglas med is. Dekorera med en limeklyfta.

Frozen:

En frusen drink vattnas ur betydligt mer än en vanlig sådan, och det innebär att du måste kompensera med mer alkohol. Av den anledningen bör du göra minst en 9:a (sex centiliter tequila och tre centiliter triple sec) när du gör drinken – gärna mer. Då fortsätter den att smaka som en vuxendrink i stället för att påminna om en insmickrande isglass. Kom ihåg att även öka sötman. En Frozen Margarita behöver uppåt tre centiliter sockerlag för att bli någorlunda aptitlig, annars får drinken ingen kropp. Slutligen bör du komma ihåg att drinken fortfarande ska vara rinnig; en välgjord Frozen Margarita ska inte se ut som en sorbet man äter med sked.

Homard tempurfried au piment- et mayonnaise à l'ail

Du behöver:

2 hummer

4 dl majonnäs

2 msk chili garlic paste

2 msk citrusjuice (yuzu, lime eller citron)

1 msk soja

1 förp risnudlar

2 dl tempuramjöl

1,5 dl kolsyrat vatten

1 tsk bakpulver

3 l frityrolja

Pour ce faire,

Börja med majonnäsen – blanda majonnäs med chili garlic paste, citrus juice och soja.

Värm upp frityroljan till ca 180 grader. Fritera risnudlarna i den varma oljan, lägg i mängd beroende på hur stor kastrull eller fritös du har. Fritera nudlarna i omgångar och tänk på att de växer i fritösen. Fritera ca 1 min per omgång.

Skär hummer i ca 3 cm de gros morceaux.

Blanda tempuramjöl med bubbelvatten och bakpulver. Tillsätt lite is eller snö för att hålla kylan på smeten.

Provfritera med någon grönsaksbit eller liknande så du vet att smeten är lagom tjock, den skall bilda ett tunt lager smet över hummern i kommande moment.

Doppa hummerbitarna i smeten och fritera på ca 180 grader i ca 2 procès-verbal.

Servera med nudlarna i en skål och sen placera ut hummern i ”fågelnätet av nudlar”. Servera med majonnäsen till..

Servera gärna en citrusklyfta till också men inget måste!

Sauce au poivre pour la viande grillée

Ingrédients

2 st schalottenlökar

1–2 c. À soupe de grains de poivre entiers * poivre rose, grönpeppar, poivre noir - choisissez ou mélangez (commencer avec moins)

beurre à frire

3 dl crème

2 dl de crème fraîche

1 cuillère à café dijon

1 msk tomatpuré

1 msk tamarisoja

1 msk kalvfond

1/2 dl vinaigre balsamique ou vin rouge

1 sel krm

instructions

Écraser le poivron dans un mortier ou similaire et hacher finement l'oignon. Faire fondre dans du beurre jusqu'à ce qu'il ramollisse et prenne de la couleur.

Incorporer tous les ingrédients et goûter quelque chose.

Laissons réduire (résumer) à la texture désirée..

Riz aux légumes pour Noël

2.25 dl de bouillie de riz, à grain rond

3 tasses d'eau

1.5 cuillères à soupe de beurre

0.75 sel tsk

10.5 dl mjölk (3%)

1.5 msk socker

1.5 le bâton de cannelle (peut être exclu)

1. Mesurer le gruau de riz et l'eau dans une casserole. Tillsätt salt (0,5-1 tsk) , smör, et éventuellement. un morceau de bâton de cannelle. Faire bouillir à feu doux sous un couvercle pendant environ. 10 procès-verbal.

2. Ajouter le lait et remuer. Porter à nouveau à ébullition et laisser gonfler le tout à feu très doux sous un couvercle env. 30-40 minutes sans remuer. Ajouter le sucre et remuer. (j'ai fait bouillir le mien 45 minutes sans remuer. Ajouter le sucre, puis remuer et laisser refroidir, puis est devenu raisonnablement épais)

3. Tips!J'ai mis une ficelle métallique entre la casserole et l'assiette, il y a alors moins de risque qu'il brûle.

4. De la bouillie de riz au riz, vous pouvez faire du riz à la malte, Ris á la Malta avec muskovadosocker, Orange, Pirogues caréliennes m.m..

5. La bouillie de riz est servie avec du lait froid, sucre et éventuellement. parfumer avec de la cannelle.

6. Tips! Au lieu de laisser mijoter la bouillie dans une casserole sur la cuisinière, vous pouvez la faire cuire au four sous une forme allant au four avec un couvercle pendant env.. 45 min-1 heure ou plus dans 120 grader, remuer de temps en temps jusqu'à épaississement.

7. Tips! Faire bouillir la bouillie sur le canapé. Lorsque vous avez ajouté le lait et l'avez de nouveau fait bouillir, retirer la casserole du feu et envelopper la casserole dans quelques journaux. Enveloppez le paquet de casseroles dans une couverture et placez le paquet de couvertures sur le canapé pendant la nuit.

Musslor Coconut

4 parties

Koka aldrig musslor länge. då blir de sega som gummi! Musslorna ska bara precis öppna sig, då är de klara. Den här rätten är god att göra även med vongole eller hjärtmusslor.

DU BEHÖVER

2 nät blåmusslor
1 pkt bacon
4 schalottenlökar
4 klyftor vitlök
2 msk olivolja
2 påsar (1g) saffran
4 kanelstänger
2 burkar kokosmjölk
Saft av 1  limefrukt
Le sel de mer
Svartpeppar från kvarn

FAITES CELA
  1. Tvätta musslorna och kontrollera att de är stängda. Släng dem som inte sluter sig.
  2. Tärna baconet, skala och hacka lök och vitlök fint.
  3. Värm oljan i en kastrull och fräs baconet.
  4. Tillsätt schalottenlök, Ail, saffran, kanelstänger, salt och peppar och fräs i 1-2 procès-verbal.
  5. Släng i musslorna och fräs runt snabbt i kastrullen
  6. Tillsätt kokosmjölken och låt den och musslorna få ett uppkok och koka under lock i cirka 2 procès-verbal.
  7. Pressa i limesaften och smaka av, Servera gärna musslorna med grillat lantbröd.

US Pancakes

Amerikanska pannkakor 

Portioner: 4 pers

Ingrédients:

  • 2 1/2 tasse de farine

  • 2 tsk bakpulver

  • 2 msk socker

  • 1 sel krm

  • 2 1/2 dl mjölk 

  • 2 msk smält smör

  • 1 œufs

  • smör till stekning

Pour ce faire,: 

  1. Blanda alla torra ingredienserna i en skål. Vispa först ner mjölken, sedan smöret och slutligen ägget. Vispa allt till en slät smet.

  2. Pensla en stekpanna med smör och klicka ut ca 1 matsked smet per pannkaka.

  3. Grädda ca 1 1/2 minut, tills det börjar bli lite bubblor på ytan. Vänd och grädda ytterligare ca 1 1/2 minut. 

  4. Servera direkt.