elskede gudsøn,sv

En måned er gået, og jeg savner dig så meget,,sv,Det vil ikke være bedre end før,,sv,det vil være anderledes, men ikke bedre end før, og jeg vil SMB igen være i stand til at leve med realiseringen af ​​NGN meget,,sv,meget speciel og elsket en er gået fra det jordiske liv,,sv,Der er nu også et sted,,sv,et sted, hvor jeg kan gå til "tale" til dig min elskede Godson,,sv,Jeg vil fortælle dig, hvad alle har gjort, og hvad der skete næste,,sv,CW,,en,du gjorde mig,,sv,Indtil vi mødes igen i himlen ,,sv,onkel Anders,,de.

Det kommer inte bli bättre än innan, det kommer bli annorlunda men aldrig bättre än innan och jag kommer ngn gång kunna leva med insikten av att ngn väldigt, väldigt speciell och älskad människa är borta från jordelivet….

Det finns nu även en plats, ett ställe dit jag kan åka för att ”prata” med dig min älskade Gudson, jag kommer berätta vad alla har gjort och vad som hände sen…

CW … du fattas mig…älskar dig mer än livet.

Tills vi möts i himmelen igen

// Onkel Anders

Piroger med rökt sidfläsk

Ingredienser
vetemjöl 5 dl
salt 2 tsk
mjölk 5 dl
æg 1 St.
gul lök 1 St.
svartpeppar 1 krm
jäst 50 g
rökt sidfläsk 300 g
grahamsmjöl 5 dl
smör 50 g

1 Smula ner jästen i en degblandare. Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken. Värm upp till fingervarmt (37°C)

2 Häll sedan den varma mjölken över jästen och lös upp den lite i taget. Tillsätt mjöl och salt i blandaren och låt det blanda i fem minuter till en slät deg. Täck över och låt jäsa i cirka 1 timme.

3 Kavla sedan ut degen i 1/2 cm storlek. Tag ett glas och gör runda avtryck i cirka tio cm i diameter.

4 Gör nu fyllningen. Tärna fläsket och hacka löken, låt det svetta i smör i en panna. Smaksätt med lite salt och peppar och låt det sedan svalna.

5 Lägg fyllningen på ena halvan av pirogen och vik över den andra. Tryck till med en gaffel i skarven och lägg sedan pirogerna på plåtar och låt de jäsa i ytterligare 15 minutter.

6 Vispa upp ägget och pensla pirogerna.

7 Grädda i cirka 15 minuter på 225°C i ugnen tills de har fått en gyllengul färg.

Omvandlingstabell

Fluid Ondes – U.S Cups – Svensk måttsats – Milliliter

1 teaspoon = 1 tsk = 5 ml
1/4 ounce = 2 teaspoons = 1 dessertsked = 7 ml
1/2 ounce = 1 tablespoon = 1 msk = 15 ml
1 ounce = 2 tablespoons = 2 msk = 28 ml
2 ounces = 1/4 cup = 4 msk = 56 ml
4 ounces = 1/2  cup= 1,1 dl = 110 ml
5 ounces = – =1,4 dl =140 ml
6 ounces = 3/4 cup = 1,7 dl = 170 ml
8 ounces = 1 cup = 2,25 dl = 225 ml
9 ounces = – = 2,5 dl (1/4 liter) = 250 ml
10 ounces = 1 1/4 cups = 2,8 dl = 280 ml
12 ounces = 1 1/2 cups = 3,4 dl = 340 ml
15 ounces = – = 4,2 dl = 420 ml
16 ounces = 2 cups = 4,5 dl = 450 ml
18 ounces = 2 1/4 cups = 5 dl = 500 ml
20 ounces = 2 1/2 cups = 5,6 dl = 560 ml
24 ounces = 3 cups = 6,75 dl = 675 ml
25 ounces = – = 7 dl = 700 ml
27 ounces = 3 1/2 cups = 7,5 dl (3/4 liter) = 750 ml
30 ounces = 3 3/4 cups = 8,4 dl = 840 ml
32 ounces = 4 cups = 9 dl = 900 ml

Fahrenheit och Celsius
I Sverige mäter man ugnstemperaturer i Celsius och i USA använder man sig av Fahrenheit. 

För att omvandla Celsius till Fahrenheit får du multiplicera antal grader Celsius med 9, dividera med 5 och addera med 32.

För att omvandla Fahrenheit till Celsius får du börja med att dra av 32, multiplicera med 5 och dividera med 9.

Här får du några exempel på Fahrenheit och Celsius. Grader i Celsius är avrundat till heltal.
575 Fahrenheit = 302 Celsius 
550 Fahrenheit = 288 Celsius
525 Fahrenheit = 274 Celsius
500 Fahrenheit = 260 Celsius
475 Fahrenheit = 260 Celsius
450 Fahrenheit = 232 Celsius
400 Fahrenheit = 204 Celsius
375 Fahrenheit = 191 Celsius
350 Fahrenheit = 177 Celsius
325 Fahrenheit = 163 Celsius
300 Fahrenheit = 149 Celsius
275 Fahrenheit = 135 Celsius
250 Fahrenheit = 121 Celsius
225 Fahrenheit = 107 Celsius
200 Fahrenheit = 93 Celsius 

Rabarbersaft

Ingredienser till 2 liter saft
2 kg rabarber
1 1/2 l vatten
saft från 1 citron
saft från 1/2 apelsin
1 kg strösocker

Så här gör du
Skölj rabarbern och skär den i bitar.
Koka i vattnet tills rabarbern är helt mjuk.
Häll upp i silduk och låt självrinna i 30 minutter.
Rengör grytan och häll tillbaka saften. Tillsätt socker, citron- och apelsinsaft.
Koka under ständig skumning tills saften är helt klar.
Häll upp på varma, väl rengjorda flaskor. Förslut och förvara svalt.

Sur whisky

Ingredienser
2 glas,,de,cl whisky,,en,cl citronjuice,,fr,Først skal sirup,,sv,Kog lige del vand som sukker, indtil sukkeret opløses,,sv,Bland alle ingredienserne i en shaker og ryst uden is. & Nbsp;,,sv,Tilsæt derefter isen i shakeren og ryst indtil shakeren bliver kold og tåget udenfor,,sv,Stamme i korte glas fyldt med is og pynt med en citronskal,,sv

8 cl whiskey
8 cl citronjuice
5-6 cl sockerlag
2 äggvitor

Så här gör du
5 minutter

Gör först Sockerlag: 
1. Koka upp lika stor del vatten som socker till dess att sockret lösts upp. Låt svalna.

2. Bland alle ingredienser i en shaker og ryst uden is.

3. Tillsätt sedan is i shakern och skaka tills shakern blir kall och immig på utsidan.

4. Sila upp i korta glas fyllda med is och garnera med en citronzest.

kartoffelsalat,,sv,g kartofler,,sv,g ærter sukker,,sv,friske pærer,,sv,løg,,sv,Kog kartoflerne og gulerødderne bare bud i letsaltet vand. & Nbsp;,,sv,Tilsæt sukkerærter, når det er fortsat et minut af kogetiden,,sv,Sluk for vandet og lad damp slukket,,sv,Skær kartofler og gulerødder i grove stykker. & Nbsp;,,sv,Halver radiser og dele sukkerærter i længden. & Nbsp;,,sv,Skær løget. & Nbsp;,,sv,Put det hele i en stor skål,,sv,blanda smetana,,bg,dild og purløg,,sv,Krydr med Dijon sennep,,sv,salt og peber. & nbsp;,,sv,Fold dressing ned i skålen med kartofler og grøntsager. & Nbsp;,,sv,Forbindingen skal bare binde kartofler,,sv

800 g färskpotatis

4 gulerødder
75 g sockerärtor
3 färska lökar (knipplök)
8 rädisor

kartoffelsalat,,sv,g kartofler,,sv,g ærter sukker,,sv,friske pærer,,sv,løg,,sv,Kog kartoflerne og gulerødderne bare bud i letsaltet vand. & Nbsp;,,sv,Tilsæt sukkerærter, når det er fortsat et minut af kogetiden,,sv,Sluk for vandet og lad damp slukket,,sv,Skær kartofler og gulerødder i grove stykker. & Nbsp;,,sv,Halver radiser og dele sukkerærter i længden. & Nbsp;,,sv,Skær løget. & Nbsp;,,sv,Put det hele i en stor skål,,sv,blanda smetana,,bg,dild og purløg,,sv,Krydr med Dijon sennep,,sv,salt og peber. & nbsp;,,sv,Fold dressing ned i skålen med kartofler og grøntsager. & Nbsp;,,sv,Forbindingen skal bare binde kartofler,,sv:

Koka potatis och morötter precis mjuka i lättsaltat vatten.

Lägg i socker­ärtorna när det återstår en minut av ­koktiden. Slå av vattnet och låt ånga av.

Skär potatisen och morötterna i grova ­bitar.

Halvera rädisorna och dela ­sockerärtorna på längden.

Skiva löken.

Lägg allt i en stor skål.

Blanda smetana, gräddfil, dill och gräslök. Smaka av med dijonsenap, salt och ­peppar.

Vänd ner dressingen i skålen med potatis och grönsaker.

Dressingen ska precis binda potatisen

Aioli

Ingredienser
2 äggulor
1 1/2 dl rapsolie
1/2 dl olivolja
1-2 hvidløgsfed
1 tsk fransk senap/dijonsenap
1 tsk vinäger
salt
kajenpeppar

Så här gör du
1. Vispa ihop senap, äggulor och vinäger.
2. Droppa oljorna i en försiktig stråle samtidigt som du vispar kraftigt.
3. Smaksätt med pressad vitlök, salt och kajennpeppar.
4. Vill du så kan några droppar citronsaft också vara gott i aiolin.