Buns

Knep för extra saftiga bullar:

1 Smält inte smöret! Det suger åt sig av mjölet och gör bullarna torra. Jobba istället in smöret för hand när degen har knådats i några minuter.

2 Ta hellre för lite mjöl än för mycket, och väg det gärna. För mycket mjöl gör bullarna tyngre och då blir de snabbt torra. Dessutom jäser de inte lika bra när degen är för stinn. Precis när degen släpper bunkens kanter så är den perfekt!

3 Jäs gärna över natten i kylen. Längre jästid ger saftigare bullar för att mjölet i lugn och ro får suga åt sig både vätskan och smakerna. Degen är färdigjäst när den har dubblat i storlek och buktar tillbaks när man petar på den med ett finger.

Recept på kanelbullarna:

Such As 20-25 Buns.

You do:

• 5 cups milk

• 1 msk hel kardemumma

• 20 g yeast

• 1 teaspoon salt

• 1,5 cup granulated sugar

• 1 eggs

• 150 g unsalted butter

• 13-15 dl flour special

Topping:

• 150 g unsalted butter

• 1,5 cup granulated sugar

• 1 tbsp vanilla sugar

• 2 tablespoon cinnamon

Syrup:

• 1 cups water

• 1,5 cup granulated sugar

• Pärlsocker

Do this:

1. Mortla kardemumman och tillsätt i mjölken. Ljumma den till ca 20 grader.

2. Lös jästen med kardemummamjölken och tillsätt sen övriga ingredienser. Spar någon deciliter av mjölet till utbakningen. Jobba degen i maskin 7 minuter eller för hand i 10 mine, tills den släpper degkroken eller bänken och känns jämn, blank och smidig.

3. Gör en stor rund boll av degen och pudra över lite mjöl. Lägg en stor bit plastfolie över degen och låt den jäsa i lugn och ro på dragfri plats i 60 mine.

4. Rör ihop alla ingredienser till fyllningen.

5. Ta bort plasten och tryck till degen med händerna en gång. Kavla ut degen till en stor rektangel, as 1/2 cm thick. Bred på fyllningen på hela rektangeln och vik sen över ena halvan över den andra så den blir dubbel.

6. Skär 20-25 st remsor ca 4 cm breda. Vrid båda ändarna åt varsitt håll och snurra ihop till ett knyte. Stoppa in ändarna in under bullen. Jäs 60 min till under kökshandduk.

7. Grädda i ca 10-13 min in 230 graders värme. Under tiden, koka upp vatten och socker till en sockerlag som du sen penslar bullarna med så fort de kommit ut ur ugnen. Strö på pärlsocker.

Svalna på galler.

Awesome french fries,,sv,tablespoons vinegar,,sv,kg potato mealy,,sv,ex Kung Edward,,en,frying oil,,sv,Boil water with vinegar and salt,,sv,Cut the potatoes into sticks,,sv,Step,,sv,Boil potatoes rods carefully about,,sv,The potatoes will not crack,,sv,Take up and let dry on paper towels around,,sv,Heat the frying oil to,,sv,Fry the potatoes about,,sv,Take up let dry on paper towels around,,sv,Heat the oil to,,sv,Fry the potatoes finally about,,sv,Let dry on paper and salt before serving,,sv,For even crispier results,,sv,freezing the potatoes after the first frying and fry the quantity desired in ste,,sv,Chiligryta,,sw,dice,,sv,oxbuljong,,no,oil,,de,light,,sv,ginger,,sv,chili peppers,,sv,stem,,sv,celery stalk,,sv,package,,id,oil,,sv,Chipotle,,en,Trim and dice the meat into large pieces,,sv,Brown the meat in batches in the oil in a cast iron pot,,sv

You do

2 l water
1 msk ättika, 12 %
1-2 kg mjölig potatis, ex Kung Edward
1 msk salt
frityrolja

Do this

Koka upp vattnet med ättikan och saltet. Skär potatisen i stavar.

Steg 1
Koka potatisstavarna försiktigt ca 8-10 minutes. Potatisen ska inte spricka.

Ta upp och låt torka på hushållspapper ca 20 minutes.

Steg 2
Värm frityroljan till 180 grader. Fritera potatisarna ca 1-2 minutes. Ta upp låt torka på hushållspapper ca 20 minutes.

Steg 3
Värm oljan till 180 grader. Fritera potatisarna slutligen ca 3 minutes. Låt torka på papper och salta före servering. För ännu krispigare resultat, frys potatisarna efter första friteringen och fritera den mängd som önskas enligt ste

Chiligryta

1,2 kg prime rib, prime rib
1 tbsp oregano
1 tbsp cumin
1 dl vinegar, rödvinsvinäger
1 tbsp honung
0,5 tärning(With) oxbuljong, + 2,5 cups water
5 dl Öl, ljust
2 burk(With) tomatoes, broken
2 st laurel
2 tbsp ingefära
2,5 st chilipeppar, pitted
10 st clove of garlic(or)
5 stjälk(With) blekselleristjälk(With)
2 st Carrot
2 st yellow triple(With)
1 paket bacon
1 st olja
2,5 st Chipotle
2 st paprika, red

Cooking

1. Putsa och tärna köttet i stora bitar. Bryn köttet i omgångar i olja i en gjutjärnsgryta. Take the meat,,sv,shred the bacon,,sv,Chop onions,,sv,chilli and ginger finely and fry in the pan,,sv,so that it gets some color,,sv,Return the meat and turn on the crushed tomatoes,,sv,beer and broth,,sv,Add the honey,,sv,vinegar and spices and let the meat simmer slowly,,sv,Core and share the peppers into large pieces,,sv,Add into the pot and cook an additional 1-2 hours or until the meat feels really tender,,sv,Season to taste and serve with chilli creamed corn,,sv,Black bönröra and bread,,sv.

2. Strimla baconet. Hacka lök, carrots, selleri, garlic, chili och ingefära fint och fräs i grytan, så att det får lite färg.

3. Lägg tillbaka köttet och slå på tomatkross, öl och buljong. Tillsätt honung, vinäger och kryddor och låt köttet sjuda långsamt i 1 hour.

4. Kärna ur och dela paprikorna i stora bitar. Lägg ner i grytan och koka ytterligare i 1–2 timmar eller tills köttet känns riktigt mört.

5. Smaka av och servera med chilistuvad majs, svart bönröra och bröd.

Burger

You do

  • 600 g kalvfärs, iskall, men ej frusen
  • salt
  • 500 g grädde, iskall
  • 4 yolks, iskalla
  • 0,5 tsk epiche riche/fyra kryddor
  • 3 dl dagsgammalt bröd, rivet
  • 100 g butter
  • 2 dl gröna ärtor

Potatismos

  • 800 g potatis, peeled
  • 2 dl Butter, hälften grädde/mjölk
  • 200 g butter
  • salt

Accessories:

  • lingonberries

Do this

Skala och koka potatisen.Blanda ner hälften av den iskalla färsen i en mixer matberedare.Tillsätt 1/3 av grädden, salt och hälften av äggulorna medan maskinen är igång, mixa tills färsen är slät.

Lägg upp allt i en skål och gör samma sak igen.

Mixa den resterande färsen tillsammans med 1/3 av grädden, salt och hälften av äggulorna medan maskinen är igång.

När all färs är mixad och i en skål, vänd ner den sista grädden för hand tillsammans med kryddblandningen.

Panera fyra färsbiffar i finrivet dagsgammalt bröd eller ströbröd som pressats genom en sil.

Stek sedan i smör på medelvärme så de får gyllene yta och inte bränns.

Häll av vattnet från potatisen och mixa slät med elvisp tillsammans med gräddmjölk och smör.

Season with salt.

Bryn 100 g butter, när det börjar dofta nötter och blir mörkare, ta av från värmen och vänd ner ärtorna.

Servera Wallenbergarna med mos, ärtor och rårörda lingon.

Epiche Riche = fyra kryddor, 1 portion består av:

  • 1 krm Muskotnöt,
  • 1 krm kryddpeppar,
  • 2 pinch white pepper,
  • 1krm kryddnejlika.

Dubbla allt eftersom man vill ha större “dos” av kryddor.

Hemmagjord Nutella

Ingredients:

  • 175 g skalade, rostade hassel nötter
  • 100 g mörk choklad av god kvalitet, 70 %
  • Skal och saft av 1 apelsin
  • 3 msk honung
  • 2 msk kokosolja
  • 1 nypa flingsalt


Do this:

  1. Mixa hasselnötter och mörk choklad fint i en mixer.
  2. Tillsätt rivet apelsinskal och saft, honung, kokosolja och flingsalt och fortsätt att mixa tills det går ihop och blir slätt.
  3. Häll upp nutellan i en glasburk och förvara svalt i kylskåp.
  4. Ta fram krämen i god tid före användning, eftersom den stelnar i kylskåp.