amato figlioccio,sv

En månad har gått och jag saknar dig så oerhört mycket.

Det kommer inte bli bättre än innan, det kommer bli annorlunda men aldrig bättre än innan och jag kommer ngn gång kunna leva med insikten av att ngn väldigt, väldigt speciell och älskad människa är borta från jordelivet….

Det finns nu även en plats, ett ställe dit jag kan åka för att ”prata” med dig min älskade Gudson, jag kommer berätta vad alla har gjort och vad som hände sen…

CW … du fattas mig…älskar dig mer än livet.

Tills vi möts i himmelen igen

// Onkel Anders

Piroger med rökt sidfläsk

Ingredienser
vetemjöl 5 dl
salt 2 tsk
mjölk 5 dl
ägg 1 st
gul lök 1 st
Pepe nero 1 krm
jäst 50 g
rökt sidfläsk 300 g
farina di graham,,sv,Sbriciolate il lievito in un'impastatrice,,sv,Sciogliere il burro in una casseruola e versare il latte,,sv,Portare ad tiepida,,sv,Poi versare il latte caldo sopra il lievito e sciogliere poco a poco,,sv,Aggiungere la farina e il sale nel frullatore e lasciare mescolare per cinque minuti ad ottenere una pasta liscia,,sv,Coprire e lasciare lievitare per circa,,sv,Prendete un bicchiere e fare segno rotondo in una decina di centimetri di diametro,,sv,Ora fare il ripieno,,sv,Tagliare a dadini la pancetta e tritate la cipolla,,sv,lasciarlo sudare nel burro in una padella,,sv,Condite con un po 'di sale e pepe e lasciate raffreddare,,sv,Aggiungere il ripieno su una metà degli gnocchi e ripiegare sopra l'altra,,sv 5 dl
smör 50 g

1 Smula ner jästen i en degblandare. Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken. Värm upp till fingervarmt (37°C)

2 Häll sedan den varma mjölken över jästen och lös upp den lite i taget. Tillsätt mjöl och salt i blandaren och låt det blanda i fem minuter till en slät deg. Täck över och låt jäsa i cirka 1 timme.

3 Kavla sedan ut degen i 1/2 cm storlek. Tag ett glas och gör runda avtryck i cirka tio cm i diameter.

4 Gör nu fyllningen. Tärna fläsket och hacka löken, låt det svetta i smör i en panna. Smaksätt med lite salt och peppar och låt det sedan svalna.

5 Lägg fyllningen på ena halvan av pirogen och vik över den andra. Pressa con una forchetta nel giunto e poi messo pasticcini su piastre e lasciare lievitare per un'altra,,sv,Battere i pasticci a base di uova e pennello,,sv,Cuocere per circa,,sv,minuti a 225 ° C in forno fino a quando non ha un colore giallo dorato,,sv,pasties,,sv,succo,,de,succo,,de 15 minuter.

6 Vispa upp ägget och pensla pirogerna.

7 Grädda i cirka 15 minuter på 225°C i ugnen tills de har fått en gyllengul färg.

Tabella di conversione,,sv,Ondes Fluid,,en,Coppe residenti negli Stati Uniti,,en,m Swedish,,sv,ttsats,,sv,Millilitro,,en,cucchiaino =,,en,cucchiaino =,,sv,oncia =,,en,cucchiaini =,,en,dessertsked =,,en,cucchiaio =,,en,cucchiaio =,,sv,cucchiai =,,en,once =,,en,tazza =,,en,dl =,,en,= 1,4 dl = 140 ml,,en,tazze =,,en,Fahrenheit e Celsius,,sv,In Svezia m,,sv,migliori temperature del forno uomo di utenti Celsius e statunitensi,,sv,si impegna a Fahrenheit.,,sv,r la conversione Celsius a Fahrenheit f,,sv,stai moltiplicare il numero di gradi Celsius con,,sv,dividendo per,,sv,e aggiungendo con,,sv,r per convertire Fahrenheit a Celsius f,,sv,r b,,fr,RJA di detrarre,,sv,moltiplicare per,,sv,e dividendo per,,sv,R f,,es,R n,,fr,Alcuni esempi di,,sv,Grader i Celsius,,en,arrotondato al numero intero,,sv,Fahrenheit =,,en,Centigrado,,en

Fluid Ondes – U.S Cups – Svensk måttsats – Milliliter

1 teaspoon = 1 tsk = 5 ml
1/4 ounce = 2 teaspoons = 1 dessertsked = 7 ml
1/2 ounce = 1 tablespoon = 1 msk = 15 ml
1 ounce = 2 tablespoons = 2 msk = 28 ml
2 ounces = 1/4 cup = 4 msk = 56 ml
4 ounces = 1/2  cup= 1,1 dl = 110 ml
5 ounces = – =1,4 dl =140 ml
6 ounces = 3/4 cup = 1,7 dl = 170 ml
8 ounces = 1 cup = 2,25 dl = 225 ml
9 ounces = – = 2,5 dl (1/4 liter) = 250 ml
10 ounces = 1 1/4 cups = 2,8 dl = 280 ml
12 ounces = 1 1/2 cups = 3,4 dl = 340 ml
15 ounces = – = 4,2 dl = 420 ml
16 ounces = 2 cups = 4,5 dl = 450 ml
18 ounces = 2 1/4 cups = 5 dl = 500 ml
20 ounces = 2 1/2 cups = 5,6 dl = 560 ml
24 ounces = 3 cups = 6,75 dl = 675 ml
25 ounces = – = 7 dl = 700 ml
27 ounces = 3 1/2 cups = 7,5 dl (3/4 liter) = 750 ml
30 ounces = 3 3/4 cups = 8,4 dl = 840 ml
32 ounces = 4 cups = 9 dl = 900 ml

Fahrenheit och Celsius
I Sverige mäter man ugnstemperaturer i Celsius och i USA använder man sig av Fahrenheit. 

För att omvandla Celsius till Fahrenheit får du multiplicera antal grader Celsius med 9, dividera med 5 och addera med 32.

För att omvandla Fahrenheit till Celsius får du börja med att dra av 32, multiplicera med 5 och dividera med 9.

Här får du några exempel på Fahrenheit och Celsius. Grader i Celsius är avrundat till heltal.
575 Fahrenheit = 302 Celsius 
550 Fahrenheit = 288 Celsius
525 Fahrenheit = 274 Celsius
500 Fahrenheit = 260 Celsius
475 Fahrenheit = 260 Celsius
450 Fahrenheit = 232 Celsius
400 Fahrenheit = 204 Celsius
375 Fahrenheit = 191 Celsius
350 Fahrenheit = 177 Celsius
325 Fahrenheit = 163 Celsius
300 Fahrenheit = 149 Celsius
275 Fahrenheit = 135 Celsius
250 Fahrenheit = 121 Celsius
225 Fahrenheit = 107 Celsius
200 Fahrenheit = 93 Celsius 

succo di rabarbaro,,da,ingredienti per,,sv,saft litro,,en,kg di rabarbaro,,da,succo di,,sv,arancione,,sv,kg di zucchero semolato,,sv,Lavare il rabarbaro e tagliato a pezzi,,sv,Far bollire in acqua fino a quando il rabarbaro è completamente morbido,,sv,Versare in garza e drenare in,,sv,Pulire la pentola e versare il succo indietro,,sv,Aggiungere lo zucchero,,sv,e succo d'arancia,,sv,Bollire per schiumatura continua fino a quando il succo è completamente finito,,sv,Versare in caldo,,sv,bottiglie sterilizzate,,sv,Seal e conservare in un luogo fresco,,sv

Ingredienser till 2 liter saft
2 kg rabarber
1 1/2 l di acqua
saft från 1 citron
saft från 1/2 apelsin
1 kg strösocker

Så här gör du
Skölj rabarbern och skär den i bitar.
Koka i vattnet tills rabarbern är helt mjuk.
Häll upp i silduk och låt självrinna i 30 minuter.
Rengör grytan och häll tillbaka saften. Tillsätt socker, citron- och apelsinsaft.
Koka under ständig skumning tills saften är helt klar.
Häll upp på varma, väl rengjorda flaskor. Förslut och förvara svalt.

Whiskey Sour

Ingredienser
2 vetro,,de,cl di whisky,,en,cl citronjuice,,fr,In primo luogo, fare lo sciroppo,,sv,Bollire uguale parte di acqua come zucchero finché lo zucchero è disciolto,,sv,Unire tutti gli ingredienti in uno shaker e agitare senza ghiaccio. & Nbsp;,,sv,Quindi aggiungere il ghiaccio nello shaker e agitare fino a quando lo shaker diventa fredda e nebbiosa di fuori,,sv,Filtrare in breve bicchiere colmo di ghiaccio e guarnire con una scorza di limone,,sv

8 cl whiskey
8 cl citronjuice
5-6 cl sockerlag
2 äggvitor

Så här gör du
5 minuter

Gör först Sockerlag: 
1. Koka upp lika stor del vatten som socker till dess att sockret lösts upp. Låt svalna.

2. Blanda samtliga ingredienser i en shaker och skaka utan is.

3. Tillsätt sedan is i shakern och skaka tills shakern blir kall och immig på utsidan.

4. Sila upp i korta glas fyllda med is och garnera med en citronzest.

Potatissallad

800 g färskpotatis

4 morötter
75 g sockerärtor
3 färska lökar (knipplök)
8 rädisor

Potatissallad:

Koka potatis och morötter precis mjuka i lättsaltat vatten.

Lägg i socker­ärtorna när det återstår en minut av ­koktiden. Slå av vattnet och låt ånga av.

Skär potatisen och morötterna i grova ­bitar.

Halvera rädisorna och dela ­sockerärtorna på längden.

Skiva löken.

Lägg allt i en stor skål.

Blanda smetana, gräddfil, dill och gräslök. Smaka av med dijonsenap, salt och ­peppar.

Vänd ner dressingen i skålen med potatis och grönsaker.

Dressingen ska precis binda potatisen

Aioli,,en,cucchiaino di senape / senape di Digione,,sv,aceto cucchiaino,,sv,kajenpeppar,,sl,Sbattere insieme senape,,sv,tuorli d'uovo e aceto,,sv,Eliminare gli oli in una leggera corrente mentre sbattere con forza,,sv,Condire con aglio schiacciato,,sv,sale oh kajennpeppar,,pl,Vuole poi qualche goccia di succo di limone è anche un sacco di aioli,,sv

Ingredienser
2 äggulor
1 1/2 dl rapsolja
1/2 dl olivolja
1-2 vitlöksklyftor
1 tsk fransk senap/dijonsenap
1 tsk vinäger
salt
kajenpeppar

Så här gör du
1. Vispa ihop senap, äggulor och vinäger.
2. Droppa oljorna i en försiktig stråle samtidigt som du vispar kraftigt.
3. Smaksätt med pressad vitlök, salt och kajennpeppar.
4. Vill du så kan några droppar citronsaft också vara gott i aiolin.