crêpes,sv

Ingrédients
mjölk 6 dl
eau gazeuse 0.5 dl
œufs 3 st
vetemjöl 2.5 dl
sel 0.5 tsk

Cela est

1 Mélanger la farine et le sel dans un bol.
2 ajouter 3 tasse de lait et fouetter jusqu'à consistance lisse.
3 Incorporer le reste du lait et des oeufs dans la pâte.
4 Laissez gonfler la pâte pendant environ 30 procès-verbal.
5 Ajouter de l'eau gazéifiée juste avant que vous faites frire les crêpes pour obtenir une pâte mousseuse supplémentaire.
6 Chauffer une poêle et faire cuire les crêpes au beurre jusqu'à ce qu'ils obtiennent une couleur dorée des deux côtés.
7 Servir les crêpes avec des baies fraîches!

Smarrig Pizza

Piero Morenos pizza

Pizzadeg
fingervarmt vatten 6 dl
vetemjöl special 13 dl
jäst 50 g
sel 1 tsk

Tomatsås
körsbärstomater (1 burk) 400 g
olivolja 0.5 dl
torkad oregano 1 msk
salt och nymalen svartpeppar 1 pincer
Ail 2 klyftor

Exempel på fyllning
rökt skinka
salami
spetspaprika
pepperoni
rödlök
färska champinjoner
ananas
gorgonzola
mozzarella
hårdost t.ex. grevé eller parmesan
färska kryddörter

Befria pizzan från oket av burkchampinjoner, billig pressad skinka och färdigriven hushållsost på påse.
Lägg till 90 minuter för jäsningen.

Pour ce faire,

1 Värm vattnet så att det blir fingervarmt, 37˚. Häll mjölet i en degblandare eller bunke. Smula ner jästen i vattnet och rör tills den löst sig.

2 Arbeta in degspadet i mjölet, lite i taget, och tillsätt slutligen saltet. Arbeta degen i sammanlagt 10 procès-verbal, dubbla tiden om du arbetar degen för hand. Låt jäsa under bakduk i cirka 1 ½ timme.

3 Värm ugnen till 250° och sätt in en ugnsplåt eller baksten mitt i ugnen.

4 Mixa körsbärstomaterna till tomatsåsen i en kastrull. Rör ner olivolja, oregano, sel et poivre. Skala och pressa i vitlöksklyftorna. Värm hastigt upp såsen och låt svalna.

5 Kavla eller tryck ut degen till sex tunna pizzabottnar på mjölad arbetsbänk. Lägg pizzorna på bakplåtspapper, låt jäsa i 5–6 minuter.

6 Bred på tomatsås och fördela önskad fyllning på pizzabottnarna. Krydda med svartpeppar och toppa med riven ost.

7 För över en pizza åt gången på den varma plåten och grädda mitt i ugnen i cirka 10 procès-verbal.

8 Lägg färska kryddörter på pizzan strax före servering.

parcelle Porridge

Ingrédients
riz rundkornigt 2 dl
vatten 4 dl
kanelstång 1
sel 1 tsk
mjölk 7 dl
crème 3 dl
vaniljstång 0.5
smör 1 msk

Accessoires
mjölk
cannelle moulue
strösocker

Pour ce faire,

1. Mesurer le riz dans une casserole à fond épais et tourner sur l'eau. Ajouter le bâton de cannelle et le sel, porter à ébullition et laisser cuire 10 minutes jusqu'à ce que l'eau a bouilli dans.

2. Mélanger le lait et la crème et verser dans le pot. Ajouter la gousse de vanille, la fente longitudinale, et incorporer le beurre. Laisser mijoter à feu doux pendant 40-45 minutes. Remuer de temps.

3. Retirer la gousse de vanille avant de servir la bouillie avec du lait froid, la cannelle et le sucre.

Janssons frestelse

Pour ce faire,
1. Commencer par chauffage au four à 200 ° C.
2. Pelez les pommes de terre et les couper en bandes. Peler les oignons, puis le découper en fines demi-lunes.
3. Faire revenir les oignons émincés doux dans le beurre à feu doux.
4. Graisser un plat allant au four et commencer la superposition des pommes de terre, oignons et anchois (enregistrer le bouillon de l'une des boîtes de conserve). tours finaux sans pommes de terre sur le dessus.
5. Faire bouillir la crème mélangée avec du lait. Verser le bouillon gräddmjölken et l'anchois du plat allant au four.
6. Saupoudrer de chapelure et cliquez sur le beurre.
7. Cuire Jansson tentation dans la partie inférieure du four 60-90 procès-verbal.
Ajouter sur une feuille d'aluminium si elle devient trop de couleur.

Långkokt chili på högrev med mörk choklad.

6 personer
Tid: 3 timmar och 45 procès-verbal

Du behöver:
1 kg tärnad högrev
1 gul lök (finhackad)
1 cuillères à soupe de beurre
1 msk olja
1 röd chilifrukt (finhackad)
2 burkar krossade tomater
3 msk kalvfond
3 flaskor öl
2 chipotle chilli, stött i mortel
1 tsk anchochili
2 feuille de laurier
2 kanelstänger
1 msk spiskummin
2 tsk torkad oregano
100 g mörk choklad, 70% kakaohalt
1 lime, skal och saft
sel et poivre

Till servering:
2 dl crème fraiche

Pour ce faire,:
Putsa köttet och tärna det i bitar.
Bryn köttet och löken i smör och olja i en gjutjärnsgryta.
Finhacka den färska chilin.
Slå på krossade tomater, kalvfond och öl.
Tillsätt alla kryddor och låt sjuda i cirka 3 timmar.
Riv den mörka chokladen och blanda i grytan (spara lite till garnering).
Smaka av grytan med limesaft, sel et poivre.
Toppa grytan med crème fraiche, riven choklad och rivet limeskal.

Thailändsk fiskgryta med räkor.

6 personer
Tid: 40 procès-verbal

Du behöver:
3 citrongräs
1 msk olja
3 msk röd thaicurry
2 burkar kokosmjölk
2 röda chilifrukter (finhackade)
1 vitlöksklyfta (hackad)
2 msk finriven ingefära
1 kryddmått chiliflakes
1 lime, rivet skal och saft
1 msk hackad koriander
sel
1 kg koljafilé
1/2 kg räkor med skal

Pour ce faire,:
Banka citrongräset med skaftet på kniven (för att lösgöra smakerna).
Hetta upp en gryta och häll på oljan och den röda curryn och fräs en liten stund.
Häll på kokosmjölken och lägg i citrongräset.
Låt koka upp.
Lägg i alla kryddor, rivet limeskal och limesaft. Smaka av, tillsätt eventuellt lite salt om det behövs.
Skala räkorna och skär fisken i kuber. Lägg i fisken och låt koka med i några minuter. Fiska upp citrongräset.
Lägg till sist i räkorna och toppa med finhackad koriander.
Om du önskar mer styrka kan du även toppa med chiliflakes.
Servera gärna med jasminris.

Kryddig cajunkyckling med chorizo.

6 personer
Tid: 1 timme och 20 procès-verbal

Du behöver:
2 gula lökar (klyftade)
2 vitlöksklyftor
1 cuillères à soupe de beurre
1 msk olivolja
2 burkar krossade tomater
1 msk tomatpuré
2 tasses d'eau
2 dl crème
3 msk kycklingfond
1 krm chiliflakes
2 tsk chilipulver
2 tsk oregano
1 tsk spiskummin
1/2 röd chilifrukt (finhackad)
2 msk bladpersilja (finhackad)
2 feuille de laurier
1 hel majskyckling
3 msk soja
4 chorizokorvar, comme 300 g

Pour ce faire,:
Stek lök och vitlök i smör och olja.
Blanda ihop krossade tomaterna med tomatpuré, vatten, grädde och kycklingfond. Lägg i löken i tomatblandningen.
Blanda ihop kryddblandning med chiliflakes, chilipulver, oregano, spiskummin, hackad chili, bladpersilja och lagerblad.
Torka av kycklingen och pensla den med soja. Ta lite av kryddblandningen och gnid in kycklingen.
Lägg kycklingen i en ugnsform.
Häll i resten av kryddblandningen i tomatsåsen.
Blanda i kryddorna väl, lägg sedan i centimetertjocka skivor av chorizo korv. Häll över tomatsåsen runt om kycklingen.
Låt kycklingen lagas i ugn, 200° i ca 50–60 minuter.
Ös kycklingen då och då för att få ytterligare smak.

Tacopaj

För 4 personer

Pie Crust

4 dl mjöl
50 g margarine / beurre
1 tsk bakpulver
1 sel krm
1,5 lait dl / babeurre

faire:

Mélanger la farine, le bicarbonate de soude et le sel avec le beurre et ajouter le lait ou du babeurre. Travaillez rapidement en une pâte.
Ajouter froid 30 procès-verbal.
Appuyez sur le formulaire et pré-cuire la 10 procès-verbal 225 C.

Fyllning:

500 g mince (viande hachée ou hachée mixte)
nbsp;1 lök (hackad)
nbsp;1 påse tacomix
2 msk mjöl
1 tasses d'eau (drygt)
2 vitlöksklyftor (hackade)
4 tomater (hackade)
4 feferoni, en morceaux plus petits
2 dl de crème fraîche
4 msk majonäs
1 dl ost riven

faire

Le four doit être mis sur 250 C.
Brown le boeuf haché avec des oignons.
Ajouter l'assaisonnement à tacos et les gousses d'ail hachées.
Déplacez-vous un peu.
Saupoudrer de farine et remuer correctement.
Ajouter de l'eau et laisser mijoter pendant so-so 10 procès-verbal.
Verser dans le fond de tarte.

Ajouter les tomates (et feferoni) de viande hachée. Mélanger la crème sure avec de la mayonnaise et la propagation sur les tomates et feferonin.
Saupoudrer de fromage.
Laisser reposer dans le four 15-25 procès-verbal.

Babeurre

Buttermilk är rätt vanligt i utländska recept och inte något vi har här i Sverige.

Buttermilk
1 cup (2,3dl) mjölk
1 cuillères à soupe de vinaigre

Vill du göra mer eller mindre så utgå från dessa mått.

Pour ce faire,:
Håll i mjölken i ett glas och tillsätt vinägern.

Rör om lätt och låt det sedan stå i ca 10 ma.
Nu är det klart att användas!