naleśniki

Ingredienser
mjölk 6 dl
woda gazowana 0.5 dl
ägg 3 st
mąka pszenna 2.5 dl
sól 0.5 tsk

Takie postępowanie jest

1 Blanda mjöl och salt i en bunke.
2 dodać 3 kubek mleka i wymieszać na gładką masę.
3 Ubij w pozostałej mleka i jaj do ciasta.
4 Niech puchnąć cieście na temat 30 protokół.
5 Dodaj gazowanej wody tuż przed smażyć naleśniki, aby uzyskać dodatkowy puszyste ciasto.
6 Rozgrzać patelnię i smażyć naleśniki na maśle do momentu uzyskania złoty kolor z obu stron.
7 Podawać naleśniki ze świeżymi jagodami!

Smarrig Pizza

Piero Morenos pizza

Pizzadeg
fingervarmt vatten 6 dl
vetemjöl special 13 dl
jäst 50 g
sól 1 tsk

Sos pomidorowy
körsbärstomater (1 burk) 400 g
olivolja 0.5 dl
torkad oregano 1 msk
salt och nymalen svartpeppar 1 szczypać
vitlök 2 klyftor

Exempel på fyllning
rökt skinka
salami
spetspaprika
pepperoni
rödlök
färska champinjoner
ananas
gorgonzola
mozzarella
hårdost t.ex. grevé eller parmesan
färska kryddörter

Befria pizzan från oket av burkchampinjoner, billig pressad skinka och färdigriven hushållsost på påse.
Lägg till 90 minuter för jäsningen.

Gör så här

1 Värm vattnet så att det blir fingervarmt, 37˚. Häll mjölet i en degblandare eller bunke. Smula ner jästen i vattnet och rör tills den löst sig.

2 Arbeta in degspadet i mjölet, lite i taget, och tillsätt slutligen saltet. Arbeta degen i sammanlagt 10 protokół, dubbla tiden om du arbetar degen för hand. Låt jäsa under bakduk i cirka 1 ½ timme.

3 Värm ugnen till 250° och sätt in en ugnsplåt eller baksten mitt i ugnen.

4 Mixa körsbärstomaterna till tomatsåsen i en kastrull. Rör ner olivolja, oregano, sól i pieprz. Skala och pressa i vitlöksklyftorna. Värm hastigt upp såsen och låt svalna.

5 Kavla eller tryck ut degen till sex tunna pizzabottnar på mjölad arbetsbänk. Lägg pizzorna på bakplåtspapper, låt jäsa i 5–6 minuter.

6 Bred på tomatsås och fördela önskad fyllning på pizzabottnarna. Krydda med svartpeppar och toppa med riven ost.

7 För över en pizza åt gången på den varma plåten och grädda mitt i ugnen i cirka 10 protokół.

8 Lägg färska kryddörter på pizzan strax före servering.

Tomtegröt

Ingredienser
rundkornigt ris 2 dl
vatten 4 dl
kanelstång 1
sól 1 tsk
mjölk 7 dl
vispgrädde 3 dl
vaniljstång 0.5
masło 1 msk

Akcesoria
mjölk
malen kanel
strösocker

Gör så här

1. Mät upp riset i en tjockbottnad kastrull och slå på vattnet. Lägg ner kanelstången och saltet, koka upp och låt koka i 10 minuter tills vattnet har kokat in.

2. Blanda mjölken och grädden och häll ner i kastrullen. Tillsätt vaniljstången, delad på längden, och rör ner smöret. Låt sjuda på svag värme i 40–45 minuter. Rör om då och då.

3. Ta upp vaniljstången innan du serverar gröten med kall mjölk, kanel och socker.

Pokusa Janssona

Gör så här
1. Na początek ogrzewania pieca do 200 ° C,.
2. Ziemniaki obrać i pokroić w paski. Obrać cebulę i pokroić w cienkie półksiężyce.
3. Podsmażyć pokrojone cebule miękkie na maśle na małym ogniu.
4. Grease naczyniu do pieczenia i rozpocząć nakładanie warstw ziemniaków, cebuli i anchois (zapisać bulion z jednej puszki). okrążenia końcowi bez ziemniaków na szczycie.
5. Zagotować śmietanę wymieszaną z mlekiem. Wlać bulion gräddmjölken i sardeli potrawy piekarnika.
6. Posypać bułką tartą i kliknij na maśle.
7. Piec Jansson pokusie w dolnej części pieca, w 60-90 protokół.
Dodaj na folii aluminiowej, jeśli robi się zbyt dużo koloru.

Långkokt chili på högrev med mörk choklad.

6 personer
czas: 3 timmar och 45 protokół

Du behöver:
1 kg tärnad högrev
1 gul lök (finhackad)
1 łyżki masła
1 msk olja
1 röd chilifrukt (finhackad)
2 burkar krossade tomater
3 msk kalvfond
3 flaskor öl
2 chipotle chilli, stött i mortel
1 tsk anchochili
2 lagerblad
2 kanelstänger
1 msk spiskummin
2 tsk torkad oregano
100 g mörk choklad, 70% kakaohalt
1 lime, skal och saft
sól i pieprz

Till servering:
2 dl świeżej śmietany

Gör så här:
Putsa köttet och tärna det i bitar.
Bryn köttet och löken i smör och olja i en gjutjärnsgryta.
Finhacka den färska chilin.
Slå på krossade tomater, kalvfond och öl.
Tillsätt alla kryddor och låt sjuda i cirka 3 timmar.
Riv den mörka chokladen och blanda i grytan (spara lite till garnering).
Smaka av grytan med limesaft, sól i pieprz.
Toppa grytan med crème fraiche, riven choklad och rivet limeskal.

Tajski gulasz rybny z krewetkami.

6 personer
czas: 40 protokół

Du behöver:
3 Lemongrass
1 msk olja
3 łyżki czerwone tajskie curry
2 Mleko kokosowe puszki
2 Rhoda chilifrukter (drobno posiekane)
1 vitlöksklyfta (hackad)
2 łyżki drobno startego imbiru
1 chiliflakes kryddmått
1 lime, starta skórka i sok
1 łyżki posiekanej kolendry
sól
1 kg koljafilé
1/2 kg räkor med skal

Gör så här:
Banka citrongräset z wałem noża (uwolnić smaki).
Rozgrzać na patelni i zalać olejem i czerwoną pastą curry i smażyć chwilę.
Wlać mleko kokosowe i dodać trawę cytrynową.
Låt koka upp.
Dodaj wszystkie przyprawy, Nit skórki z limonki sok z limonki och. sezon, ewentualnie dodać trochę soli, jeśli potrzebne.
Obrać i pokroić krewetki rybę w kostkę. Dodać rybę i gotować w ciągu kilku minut. Odzyskaj trawę cytrynową.
Dodaj do końca krewetki i udekorować drobno posiekaną kolendrą.
Om du önskar mer styrka kan du även toppa med chiliflakes.
Servera gärna med jasminris.

Kryddig cajunkyckling med chorizo.

6 personer
czas: 1 timme och 20 protokół

Du behöver:
2 gula lökar (klyftade)
2 ząbki czosnku
1 łyżki masła
1 msk olivolja
2 burkar krossade tomater
1 msk tomatpuré
2 szklanki wody
2 dl śmietany
3 msk kycklingfond
1 krm chiliflakes
2 tsk chilipulver
2 tsk oregano
1 tsk spiskummin
1/2 röd chilifrukt (finhackad)
2 msk bladpersilja (finhackad)
2 lagerblad
1 hel majskyckling
3 szczep MSD
4 chorizokorvar, jak na przykład 300 g

Gör så här:
Stek lök och vitlök i smör och olja.
Blanda ihop krossade tomaterna med tomatpuré, vatten, grädde och kycklingfond. Lägg i löken i tomatblandningen.
Blanda ihop kryddblandning med chiliflakes, chili w proszku, oregano, spiskummin, hackad chili, bladpersilja och lagerblad.
Torka av kycklingen och pensla den med soja. Ta lite av kryddblandningen och gnid in kycklingen.
Lägg kycklingen i en ugnsform.
Häll i resten av kryddblandningen i tomatsåsen.
Blanda i kryddorna väl, lägg sedan i centimetertjocka skivor av chorizo korv. Häll över tomatsåsen runt om kycklingen.
Låt kycklingen lagas i ugn, 200° i ca 50–60 minuter.
Ös kycklingen då och då för att få ytterligare smak.

Tacopaj

Dla 4 personer

Pajskalet

4 dl mjöl
50 g margarin/smör
1 łyżeczki proszku do pieczenia
1 krm salt
1,5 dl mjölk/filmjölk

Gör såhär:

Blanda ihop mjöl, bakpulver och salt med smör och tillsätt mjölk eller filmjölk. Arbeta snabbt ihop till en deg.
Lägg kallt i 30 protokół.
Tryck ut i form och förgrädda i 10 minuter i 225 do.

Fyllning:

500 g färs (nötfärs eller blandfärs)
nbsp;1 lök (hackad)
nbsp;1 torba tacomix
2 łyżki mąki
1 szklanki wody (drygt)
2 ząbki czosnku (zhakowany)
4 tomater (zhakowany)
4 feferoni, i mindre bitar
2 dl creme fraiche
4 łyżki majonezu
1 dl riven ost

Gör såhär

Ugnen ska vara på 250 do.
Bryn köttfärs med löken.
Tillsätt tacokryddorna och hackade vitlöksklyftorna.
Rör runt lite.
Strö i mjölet och rör ner det ordentligt.
Tillsätt vatten och låt puttra i sådär 10 protokół.
Häll i pajskalet.

Lägg tomater (och feferoni) över köttfärsen. Blanda ihop creme fraiche med majonäs och bred över tomaterna och feferonin.
Strö över osten.
Låt stå inne i ugnen 15-25 protokół.

Maślanka

Maślanka jest dość powszechne w innych przepisach, a nie coś, co my tu mamy w Szwecji.

Maślanka
1 Puchar (2,3dl) mjölk
1 msk vinäger

Chcesz zrobić więcej lub mniej, na podstawie tych pomiarów.

Gör så här:
Håll i mjölken i ett glas och tillsätt vinägern.

Wymieszać delikatnie, a następnie pozostawić na około 10 min.
Teraz jest gotowy do użytku!