Jobbe?
Ο ήρωάς μου…
Drive all night, Β Springsteen
Magic concert last night in Guthenburg, Sweden
Entrecote Grillspett A La Morberg
Συστατικά
entrecote, ca (4 skivor à 150-200g)) 800 g
8-12 grillspett
αλατοπίπερο
Marinad
σκελίδες σκόρδο 2 st
schalottenlökar 2 st
färsk ananas 0.25 st
timjan i kruka 0.25
gräslök 1 knippe
bladpersilja 1 knippe
habanero (chilifrukt) 0.25 st
olivolja 1.5 dl
Jamaica BBQ-sås
färsk ananas 0.5 st
papaya 0.5 st
jordnötter 1 dl
πιπέρι 2 msk
citron, saften av 0.5 st
habanero 0,5 st (eller ¼ om du inte vill ha så stark sås)
myntablad 6 st
olivolja 4 msk
Gör så här:
1 Lägg spett av trä i blöt 1–2 timmar innan du börjar grilla.
2 Marinad: Skala vitlöksklyftorna och schalottenlöken.
Skär bort skalet på 1/4 dels bit av ananasen.
Skär alltsammans i mindre bitar och mixa till en slät sås med resten av ingredienserna.
3 Entrecôte: Skär bort senor från köttet. Strimla det sedan i ”fingerstora” bitar och trä upp det på spetten.
Lägg spetten på ett fat, häll på marinaden och se till att den täcker köttet runt om.
Låt marinera i 1–2 timmar.
4 Salta och peppra på köttet och grilla sedan spetten runt om i 2–3 minuter.
5 Jamaican BBQ-sås: Skär bort skalet på en halv ananas och en halv papaya.
Skär frukten i mindre bitar och lägg den i en mixer.
Tillsätt resten av ingredienserna och mixa till en slät sås.
Svartvinbärssorbé
Συστατικά
vatten 1 dl
strösocker 1 dl
citronsaft 2 msk
svarta vinbär 300 g
Gör som Morberg
1 Koka upp socker och vatten i en kastrull tills sockret har löst sig och vätskan klarnar och låt sedan svalna.
2 Mixa vinbären och sila eventuellt bort skal och kärnor med en nätsil.
3 Blanda sockerlagen och vinbärspurén och smaka av med citronsaften.
4 Kör sedan i glassmaskin eller ställ undan i frys i cirka 4 timmar. Kom då ihåg att röra runt någon gång i timmen så att glassen blir luftig.
Εικόνες
Σαλάτα με ζυμαρικά, τυρί φέτα και αβοκάντο
Συστατικά
kokt penne pasta 1 μεγάλο
fetaost 100 g
tomater 3 st
avokado 2 st
rödlök 1 st
vita underdelen på en purjolök 10 cm
rapsolja 1 dl
olivolja 0.5 dl
σκελίδες σκόρδο 2 st
färsk basilika 1 kruka
gräslök 1 knippe
αλατοπίπερο
Enkelt och väldigt gott, perfekt när man vill att det går det snabbt.
Se till att hitta bra avokados då den är en viktig del i denna sallad.
καλοκαίρι Bea
Συστατικά
- βούτυρο 250 gram
- schalottenlökar 2 stycken
- κλαδάκι φρέσκο ηλεκτρικής ενέργειας εστραγκόν αποξειδωμένους κονσερβοποιημένα 1
- όλο το άσπρο πιπέρι 8 stycken
- ξίδι από κόκκινο κρασί 0.5 δέκατο λίτρου
- vatten 0.5 δέκατο λίτρου
- äggulor 4 stycken
- hackad persilja 1 κουτάλι της σούπας
- ψιλοκομμένο φρέσκο εστραγκόν 1 msk
- αλατοπίπερο
Ο ευκολότερος τρόπος για να πετύχει με εξαιρετική Bea προσπαθεί να κρατήσει όλα τα υλικά στην ίδια θερμοκρασία.
30 μου, σάλτσα 4 port.
Gör så här
1 Αρχίστε να λιώσει το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά σε μια κατσαρόλα. Όταν λιώσει, αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, αλλά διατηρούν ακόμα ζεστό.
2 Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τοποθετήστε το σε ένα νέο δοχείο με δράκο, vitpeppar, vinäger och vatten. Φέρεται σε βρασμό και θα του επιτρέψει να μειωθεί περίπου στο μισό.
3 Στέλεχος του μειωμένου lökskyn σε ένα νέο δοχείο στέκεται σε ένα λουτρό νερού με ζεστό νερό.
4 κρόκοι αυγών στον ουρανό και χτυπήστε ελαφρά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
5 Τώρα πάρτε μακριά το τηγάνι από το λουτρό νερού και ρίχνουμε σιγά-σιγά το λιωμένο βούτυρο σε ένα λεπτό και λεπτό ρεύμα, ενώ το χτύπημα,sv.
6 Strö i lite hackad persilja och dragon, smaka av med salt och peppar.
Remouladsås Morberg
Συστατικά
- majonnäs 2 dl
- hackad kapris 1 msk
- hackad ättiksgurka 2 msk
- hackad persilja 2 msk
- hackad dragon 1.5 msk
- hackad körvel 1 msk
- αλατοπίπερο 1 nypa
God till stekt, friterad, grillad, rökt eller kokt kall fisk.
Pistageglass på svenskt vis
Συστατικά
100 g osaltade skalade pistagenötter40 g socker
5 äggulor
75 g socker
2 1/2 dl vispgrädde
2 1/2 dl standardmjölk
Grovhacka nötterna och lägg dem i en kastrull tillsammans med mjölk och grädde.
Hetta upp till kokpunkten, dra sedan av kastrullen av värmen och låt dra 15 minuter.
Sila av gräddblandningen och ställ åt sidan.
Mixa nötterna med 40 g socker till en fin massa. Ställ åt sidan.
Vispa äggulorna fluffigt med resten av sockret.
Hetta upp gräddblandningen igen, häll över en slev av den i äggvispet under omrörning. Häll sedan över smeten i kastrullen med gräddblandningen.
Rör om glassmeten på medelvärme tills den nått en temperatur på 84°. Rör ned nötmassan och sila sedan smeten genom en finmaskig sil. Låt svalna.
Om du har tid får smeten gärna stå och svälla i kylen några timmar.
Kör sedan glassen i glassmaskin och frys den sedan i minst 4 timmar innan servering.