Jobbe?
Mon héros…
Drive all night, B Springsteen
Concert Magic hier soir à Guthenburg, Suède
Entrecote Grillspett A La Morberg
Ingrédients
entrecote, comme (4 skivor à 150-200g)) 800 g
8-12 grillspett
sel et poivre
Marinad
vitlöksklyftor 2 st
schalottenlökar 2 st
färsk ananas 0.25 st
timjan i kruka 0.25
gräslök 1 empaqueter
bladpersilja 1 empaqueter
habanero (chilifrukt) 0.25 st
olivolja 1.5 dl
Jamaica BBQ-sås
färsk ananas 0.5 st
papaya 0.5 st
jordnötter 1 dl
peppar 2 msk
citron, saften av 0.5 st
habanero 0,5 st (eller ¼ om du inte vill ha så stark sås)
myntablad 6 st
olivolja 4 msk
Pour ce faire,:
1 Lägg spett av trä i blöt 1–2 timmar innan du börjar grilla.
2 Marinad: Skala vitlöksklyftorna och schalottenlöken.
Skär bort skalet på 1/4 dels bit av ananasen.
Skär alltsammans i mindre bitar och mixa till en slät sås med resten av ingredienserna.
3 Entrecôte: Skär bort senor från köttet. Strimla det sedan i ”fingerstora” bitar och trä upp det på spetten.
Lägg spetten på ett fat, häll på marinaden och se till att den täcker köttet runt om.
Låt marinera i 1–2 timmar.
4 Salta och peppra på köttet och grilla sedan spetten runt om i 2–3 minuter.
5 Jamaican BBQ-sås: Skär bort skalet på en halv ananas och en halv papaya.
Skär frukten i mindre bitar och lägg den i en mixer.
Tillsätt resten av ingredienserna och mixa till en slät sås.
Svartvinbärssorbé
Ingrédients
vatten 1 dl
strösocker 1 dl
citronsaft 2 msk
cassis 300 g
Faites comme Morberg
1 Faire bouillir le sucre et l'eau dans une casserole jusqu'à ce que le sucre soit dissous et le liquide devient clair, puis laisser refroidir.
2 Mélanger les groseilles et la souche éventuellement éliminer les peaux et les graines avec un nätsil.
3 Mélanger le sirop et vinbärspurén et assaisonner avec le jus de citron.
4 Ensuite, exécutez la machine à crème glacée ou ranger dans le congélateur pendant environ 4 timmar. Rappelez-vous de déplacer quelqu'un toutes les heures pour que la crème glacée devient aérée.
Photos
Salade de pâtes avec du fromage feta et avocat,sv
Ingrédients
Kokt penne 1 l
feta 100 g
tomater 3 st
avokado 2 st
rödlök 1 st
blanc partie inférieure d'un poireau 10 cm
rapsolja 1 dl
olivolja 0.5 dl
vitlöksklyftor 2 st
basilic frais 1 pot
gräslök 1 empaqueter
sel et poivre
Simple et très bon, parfait quand vous le voulez, vous pouvez rapidement.
Assurez-vous de trouver de bons avocats car il est une partie importante de cette salade.
Sommar Bea
Ingrédients
- smör 250 gram
- schalottenlökar 2 stycken
- kvist färsk dragon el inlagd på burk 1
- hela vitpepparkorn 8 stycken
- rödvinsvinäger 0.5 deciliter
- vatten 0.5 deciliter
- äggulor 4 stycken
- hackad persilja 1 matsked
- hackad färsk dragon 1 msk
- sel et poivre
Lättast att lyckas med superb bea är att försöka hålla samtliga ingredienser på samma temperatur.
30 ma, Sås för 4 port.
Pour ce faire,
1 Börja med att smälta smöret på svag värme i en kastrull. När det är smält så ta av kastrullen från plattan men håll det fortfarande varmt.
2 Finhacka schalottenlöken och lägg den i en ny kastrull tillsammans med dragon, vitpeppar, vinäger och vatten. Koka upp och låt det reduceras till ungefär hälften.
3 Sila sedan av den reducerade lökskyn i en ny kastrull som står i ett vattenbad med hett vatten.
4 Rör ner äggulorna i skyn och vispa tills såsen tjocknar.
5 Tag nu bort kastrullen ur vattenbadet och häll sakta i det smälta smöret i en fin och tunn stråle under vispning.
6 Strö i lite hackad persilja och dragon, smaka av med salt och peppar.
rémoulade Morberg,sv
Ingrédients
- majonnäs 2 dl
- câpres hachées 1 msk
- cornichon haché 2 msk
- hackad persilja 2 msk
- estragon haché 1.5 msk
- cerfeuil haché 1 msk
- sel et poivre 1 pincer
Bon frit, en friture, grillé, fumé ou poisson cuit à froid.
Pistageglass på svenskt vis
Ingrédients
100 g osaltade skalade pistagenötter40 g socker
5 äggulor
75 g socker
2 1/2 dl vispgrädde
2 1/2 tasse de lait entier
Grovhacka nötterna och lägg dem i en kastrull tillsammans med mjölk och grädde.
Hetta upp till kokpunkten, dra sedan av kastrullen av värmen och låt dra 15 minuter.
Sila av gräddblandningen och ställ åt sidan.
Mixa nötterna med 40 g socker till en fin massa. Ställ åt sidan.
Vispa äggulorna fluffigt med resten av sockret.
Hetta upp gräddblandningen igen, häll över en slev av den i äggvispet under omrörning. Häll sedan över smeten i kastrullen med gräddblandningen.
Rör om glassmeten på medelvärme tills den nått en temperatur på 84°. Rör ned nötmassan och sila sedan smeten genom en finmaskig sil. Låt svalna.
Om du har tid får smeten gärna stå och svälla i kylen några timmar.
Kör sedan glassen i glassmaskin och frys den sedan i minst 4 timmar innan servering.