Gammaldags kola och knäck

Ja ni, smör i kola och knäck….inte bra.
Vill ni ha knäck och kola som förr i tiden är det detta enkla recept som gäller.

Knäck:
3 dl Sahne
3 Tasse Zucker
3 dl sirap
1 vaniljstång (1,5 msk vaniljsocker om man kokar allting på en gång samtidigt)

Värm upp grädden i en kastrull och lägg i den splittade vaniljstången tillsammans med alla frön.
Smält sockret i en separat tjockbottnad kastrull.
Häll i sirapen i sockerkastrullen och koka i ca 10 Minuten.
Ta ur vaniljstången och häll sedan försiktigt ned grädden i socker/sirapkastrullen.
Aus Holz 45 min till 60 min på låg värme.

122 Straßenhobel Der Riss wird ziemlich weich.

125 Straßenhobel Ohne harte Oberfläche wird der Riss zäh.

126–130-Klässler Der Riss wird zäher und hat eine etwas harte Textur

130–145-Klässler Es werden harte Farben sein, die in der Mitte etwas zäh sind, statt weicher Knusprigkeit.

150–160-Klässler Der Riss wird so hart wie Karamell.

Aufsehen…ja du gör detta lite då och då under koktiden…
Der Durchschusstest gilt, wenn Sie kein Thermometer haben (gewünschte Konsistenz gemäß den oben genannten Graden) um zu überprüfen, ob es bereit ist

Kola:
Samma som ovan fast i slutet av kokningen lägger du till 1-2 msk kakao.

Alltså inget smör!!

Seien Sie vorsichtig Out There !
ASu

Morbergs Pflaume besetzte Schweinelende

Anzahl der Portionen: 6

Zutaten
Pflaumen Schweinelendchen gefüllt
1 kg benfri fläskkarré
8+8 st katrinplommon , narbig
Salz und Pfeffer
1 st gelb triple
1 st morot
1 Jeder Pastinaken
1-2 Jeder Kochäpfel
1 EL Rapsöl oder andere neutrale Öl
1-2 Jeder Lorbeerblatt
3-5 Tassen Gemüsebrühe
Gehackte Petersilie zum Garnieren

Sahne-Sauce
5 dl Himmel von Braten
3 Becher Sahne
1 msk tamarisoja
Salz und frisch gemahlener Pfeffer
Bis dienen
Grüne Erbsen
Äppelmos

Tun Sie dies:
Pflaumen Schweinelendchen gefüllt
Ofen vorheizen auf 175 Straßenhobel.
Schneiden Sie das Fleisch ohne Knochen und Speck mit der Hälfte der Pflaumen.
Würzen Sie sie mit Salz und Pfeffer um.
Fügen Sie Ihren besetzt Schweinelende in einer Auflaufform mit der Fettseite nach oben und legen Sie ein Fleischthermometer, wo es am dicksten.
Zwiebeln schälen und schneiden, Karotten und Pastinaken in grobe Stücke. Gap Äpfel.
In Wurzelgemüse, Apfelspalten und die restlichen Pflaumen in die Form gießen und die Rapsöl und Lorbeerblätter.
Braten in den Ofen, bis das Fleisch interne Temperatur ist zu 85 Straßenhobel, 1 ½ -2 timmar.
Begießen Sie das Fleisch mit der Brühe während der Kochzeit.
Heben Sie sie und lassen Sie es für 10-15 Minuten ruhen.

Sahne-Sauce
Schneebesen die Brühe aus der Form mit Wasser, so dass es etwa 5 dl Himmel.
Abseihen und in einen Topf geben.
Sahne zugeben und auf HAZY Textur.
Saison mit Sojasauce, Salz und Pfeffer.
Servieren Pflaumen verpackt Schweinelende mit Gemüse und Pflaumen von Brat-und-Sahne-Sauce, Erbsen und Apfelmus.
«Zurück

Morbergs kycklingvingar

Anzahl der Portionen: 4

Zutaten
1 kg färska kycklingvingar (eller djupfrysta)
Marinad
1 dl tamarisoja
½ dl chilisås
2 tsk riven färsk ingefära
1 dl olivolja
½ tsk cayennepeppar
1 EL Kristallzucker
½ dl tomatpuré
(1 pressad vitlöksklyfta)

Tun Sie dies
Heizen Sie den Backofen auf 225 Straßenhobel.
Blanda alla ingredienser till marinaden och smaka av tills det blir en behaglig smakkombination av sött och starkt. Testa dig fram till vad du tycker är gott.
Rulla och doppa kycklingvingarna i såsen och ställ dem sedan med ett litet ben uppåt i en ugnsform. Häll resten av marinaden över vingarna.
Ställ in formen i ugnen och ugnsstek vingarna i 20–25 minuter.

Chokladbollar

Anzahl der Portionen: 7
Abschluss: 10 meine
Zutaten
200 g smör
2 Tasse Zucker
6 dl havregryn
2 tsk vaniljsocker
1 msk cacao
3 msk oboy
4 msk kallt starkt kaffe
Pärlsocker för rullning (cocosflarn för de som inte vill ha så mycket sött i)

Tun Sie dies
Blanda alla ingredienserna utom kaffet och pärlsockret/kokosflarnen i en skål.
Tillsätt kaffet och blanda alltihop till en smet.
Forma smeten till bollar, cirka 3-4 centimeter i diameter och lägg dem på ett fat. Ta gärna hjälp av en sked, så går det lite lättare att rulla.
Rulla sen bollarna i pärlsocker eller kokos och lägg dem på ett fat.

Fußballer des Jahres

Wilma blev utnämnd till årets spelare i sitt fotbollslag vilket hon och övriga i familjen är jättestolta över.

50 mål lyckades hon göra i år på 45 matcher där laget vann 27 matcher och spelade oavgjort i 6.

Hade jag haft 50% av hennes sisu och vilja att göra sitt bästa på träning och matcher hade jag nog kunna “blivit” något inom idrotten.

Ensam är man dock inget i fotboll utan alla andra spelare i sitt lag dvs alla grymma tjejer i Bele som tillsammans bidrar till sitt lags framgångar.

Grymt bra jobbat Wilma, alla andra hårt kämpande tjejer och våra engagerade tränare och lagledare.

20131123-115937.jpg