Anticuado caramelo y toffe

Y ni, caramelo de mantequilla y caramelo….no es bueno.
¿Le gustaría caramelo y caramelo en los viejos tiempos, es esta sencilla receta que se aplica.

Pandeo:
3 crema dl
3 taza de azúcar
3 jarabe dl
1 vainilla (1,5 azúcar de vainilla cucharada si hervir todo a la vez, mientras que)

Calentar la crema en una cacerola y añadir la vaina de vainilla dividida junto con todas las semillas.
Derretir el azúcar en una cacerola pesada separada.
Vierta el jarabe en la olla el azúcar y cocinar por unos 10 acta.
Retire la vaina de vainilla y vierta suavemente en la crema de azúcar / pan jarabe.
De madera 45 min a 60 minutos a fuego lento.

122 calificador Knäcken blir ganska mjuk.

125 calificador Knäcken blir seg utan hård yta.

126–130 grader Knäcken blir segare och lite hård i konsistensen

130–145 grader Det blir hårda kolor som är lite sega i mitten i stället för mjuk knäck.

150–160 grader Knäcken blir lika hård som karameller.

Revolver…sí lo hace de vez en cuando durante el tiempo de cocción…
Kultestet gäller om du inte har termometer (önskad konsistens enligt grader ovan) för att kolla att det är klart

Ruedas:
Igual que el anterior pero al final de la cocción, añadir el 1-2 cucharadas de cacao.

Así sin mantequilla!!

Tenga cuidado ahí fuera !
ASU

Morbergs plommonspäckade fläskkarré

Antal portioner: 6

Ingredientes
Plommonspäckad fläskkarré
1 kg benfri fläskkarré
8+8 st katrinplommon , urkärnade
sal y pimienta
1 El amarillo triple vía
1 st morot
1 st palsternacka
1-2 st syrliga äpplen
1 msk rapsolja eller annan neutral olja
1-2 st lagerblad
3-5 dl grönsaksbuljong
Hackad persilja till garnering

Salsa de crema
5 dl sky från stekningen
3 taza de crema de leche
1 msk tamarisoja
Sal y pimienta recién molida
Till servering
Gröna ärtor
Äppelmos

Haga esto:
Plommonspäckad fläskkarré
Precaliente el horno a 175 calificador.
Putsa fläskkarrén och späcka köttet med hälften av katrinplommonen.
Krydda det runt om med salt och peppar.
Lägg din späckade fläskkarré i en ugnsform med den feta sidan upp och stick in en stektermometer där det är som tjockast.
Skala och skär lök, morot och palsternacka i grova bitar. Klyfta äpplen.
Lägg rotsaker, äppelklyftor och resterande katrinplommon i formen och häll på rapsoljan och lagerbladen.
Stek mitt i ugnen tills köttets innertemperatur är ca 85 calificador, 1 ½–2 timmar.
Ös köttet med buljongen under stektiden.
Lyft upp det och låt det vila i 10–15 minuter.

Salsa de crema
Vispa ur buljongen ur formen med vatten så att det blir ca 5 dl sky.
Sila och häll över i en kastrull.
Tillsätt grädde och låt koka till simmig konsistens.
Smaka av med soja, sal y pimienta.
Servera plommonspäckad fläskkarré med grönsakerna och katrinplommonen från stekningen samt gräddsås, gröna ärter och äppelmos.
« Tillbaka

Morbergs kycklingvingar

Antal portioner: 4

Ingredientes
1 kg färska kycklingvingar (eller djupfrysta)
Marinad
1 dl tamarisoja
½ dl chilisås
2 tsk riven färsk ingefära
1 dl olivolja
½ tsk cayennepeppar
1 cucharadas de azúcar granulada
½ dl tomatpuré
(1 pressad vitlöksklyfta)

Haga esto
Precaliente el horno a 225 calificador.
Blanda alla ingredienser till marinaden och smaka av tills det blir en behaglig smakkombination av sött och starkt. Testa dig fram till vad du tycker är gott.
Rulla och doppa kycklingvingarna i såsen och ställ dem sedan med ett litet ben uppåt i en ugnsform. Häll resten av marinaden över vingarna.
Ställ in formen i ugnen och ugnsstek vingarna i 20–25 minuter.

Chokladbollar

Antal portioner: 7
Färdigt på: 10 minutos
Ingredientes
200 g mantequilla
2 taza de azúcar
6 dl havregryn
2 tsk vaniljsocker
1 msk cacao
3 msk oboy
4 msk kallt starkt kaffe
Pärlsocker för rullning (cocosflarn för de som inte vill ha så mycket sött i)

Haga esto
Blanda alla ingredienserna utom kaffet och pärlsockret/kokosflarnen i en skål.
Tillsätt kaffet och blanda alltihop till en smet.
Forma smeten till bollar, cirka 3-4 centimeter i diameter och lägg dem på ett fat. Ta gärna hjälp av en sked, så går det lite lättare att rulla.
Rulla sen bollarna i pärlsocker eller kokos och lägg dem på ett fat.

Player of the year

Wilma blev utnämnd till årets spelare i sitt fotbollslag vilket hon och övriga i familjen är jättestolta över.

50 mål lyckades hon göra i år på 45 matcher där laget vann 27 matcher och spelade oavgjort i 6.

Hade jag haft 50% av hennes sisu och vilja att göra sitt bästa på träning och matcher hade jag nog kunna “blivit” något inom idrotten.

Ensam är man dock inget i fotboll utan alla andra spelare i sitt lag dvs alla grymma tjejer i Bele som tillsammans bidrar till sitt lags framgångar.

Grymt bra jobbat Wilma, alla andra hårt kämpande tjejer och våra engagerade tränare och lagledare.

20131123-115937.jpg