FotbollsCup på Åland, Tjejskottet

Puh…vilken insats av tjejerna att nå final i morn, superbra kämpat med 4 fajter, 3 vinster och en snöplig förlust men finalen är klirrade som sagt var…guld eller silver….

Vilket sjukt bra hotell E och jag bott på.. Havsvidden på Ålands norra spets.
Läs på deras hemsida, sjukt bra ställe , hit kommer jag åka igen… mår såååå bra här

Västeråsgurka

20130901-144128.jpg

Så är dessa klara, 4 “feta” burkar med härlig västeråsgurka till höstens matlagning.

Lägg gurkor i ett saltbad över natten.
Koka upp vatten, ättika och socker och låt sjuda 10 minutos.
I varje burk har jag krondill, svarvinbärsblad, senapsfrön, vitpepparkorn, båtklyftad vit och gul lök, lagerblad och några få kryddpepparkorn och givetvis gurkorna som är skurna på längden faktiskt. Lagen hälls över allting givetvis.
En vecka i kylskåpet, sen så ska dom vara klara att förtära.

Disfrutar, El Sunko

Recepten som utlovades, nu redigerade och klara…

Goulash, Ceasarsallad…old school, hemmagjord ketchup, vitkålssallad, samt Curry in a hurry….recepeten klara och hittas enligt nedan

Disfrutar!