Grönsaksfond

2 morötter
1 rotselleri
4 gula lökar
1 hel vitlök
2 dl tomatpuré
vatten
2 msk vitpeppar
2 msk timjan
5 lagerblad

Skala rotsakerna och löken och skär dem i grova bitar.
Skär vitlöken i två delar.
Rosta rotsakerna i 20-30 minuter.
Tillsätt tomatpuré och rosta ytterligare i några minuter.

Lägg alltsammans i en stor gryta och täck allting med vatten.
Låt koka upp och skumma av om det behövs.
Tillsätt kryddorna efter du skummat av och låt därefter sjuda på svag värme i 1-2 timmar.

Sila av alltsammans och koka ner buljongen tills 1/3 kvarstår.
Grymt bra till höstsoppor, t.ex. potatis och purjolökssoppa.

Enjoy!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *