Fiskgratäng

Ingredienser

Fisk, förslagsvis torsk
1 st purjolök
1 burk sparris
4-5 st tomater
Herrgårdsost
Vetemjöl
Smör
Kryddpeppar, svartpeppar, salt

Till såsen:
Spara 3 dl buljong från fiskkoket, grädde, smör och mjöl

Vit sås
4 msk smör
2 msk vetemjöl
3 dl Vätska (grädde, mjölk och buljong från fiskkoket)

Gör så här:

  1. Koka fisken i 3-5 min i saltat vatten och med kryddpeppar
  2. Lägg fisken i smord form
  3. Hacka purjolök och lägg över fisken
  4. Hacka och skär sparris i bitar och lägg över
  5. Skiva tomaterna och lägg över
  6. Häll vita såsen över allting
  7. Gratinera i 30.40 min i 200 gr C
  8. Sista 15-20 min strös osten över

Såsen gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull
  2. Häll i vetemjölet på samma gång som du vispar ordentligt tills allt är blandat
  3. Blanda i vätskan ”lite åt gången” och fortsätt hela tiden att vispa till önskad tjocklek
  4. Smaka av med salt och peppar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *