Ingredienser
Fisk, förslagsvis torsk
1 st purjolök
1 burk sparris
4-5 st tomater
Herrgårdsost
Vetemjöl
Smör
Kryddpeppar, svartpeppar, salt
Till såsen:
Spara 3 dl buljong från fiskkoket, grädde, smör och mjöl
Vit sås
4 msk smör
2 msk vetemjöl
3 dl Vätska (grädde, mjölk och buljong från fiskkoket)
Gör så här:
- Koka fisken i 3-5 min i saltat vatten och med kryddpeppar
- Lägg fisken i smord form
- Hacka purjolök och lägg över fisken
- Hacka och skär sparris i bitar och lägg över
- Skiva tomaterna och lägg över
- Häll vita såsen över allting
- Gratinera i 30.40 min i 200 gr C
- Sista 15-20 min strös osten över
Såsen gör så här
- Smält smöret i en kastrull
- Häll i vetemjölet på samma gång som du vispar ordentligt tills allt är blandat
- Blanda i vätskan ”lite åt gången” och fortsätt hela tiden att vispa till önskad tjocklek
- Smaka av med salt och peppar