Kala Gratiini

Ainekset

Fisk, förslagsvis torsk
1 st purjolök
1 burk sparris
4-5 st tomater
Herrgårdsost
vehnäjauho
voi
Kryddpeppar, mustapippuria, suolaa

Till såsen:
Spara 3 dl buljong från fiskkoket, grädde, smör och mjöl

Vit sås
4 ruokalusikallista voita
2 rkl jauhoja
3 dl Vätska (grädde, mjölk och buljong från fiskkoket)

Tee tämä:

  1. Koka fisken i 3-5 min i saltat vatten och med kryddpeppar
  2. Lägg fisken i smord form
  3. Hacka purjolök och lägg över fisken
  4. Hacka och skär sparris i bitar och lägg över
  5. Skiva tomaterna och lägg över
  6. Häll vita såsen över allting
  7. Gratinera i 30.40 min i 200 gr C
  8. Sista 15-20 min strös osten över

Såsen gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull
  2. Häll i vetemjölet på samma gång som du vispar ordentligt tills allt är blandat
  3. Blanda i vätskan “lite åt gången” och fortsätt hela tiden att vispa till önskad tjocklek
  4. Mausta suolalla ja pippurilla

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista,,en,pakolliset kentät on merkitty,,en,Nimi,,en,Verkkosivusto,,en,Lähetä Kommentti,,en. Required fields are marked *