Ingredienser
1 kg Fläskfilé
6-8 Kabanosskorvar
I burk urkärnade svarta oliver
1/2 burk Syltlök
1 1/2 dl hackad Ättiksgurka
2st röda Paprikor
Gräddmjölk
Salt,Peppar, Mejram, krydda efter smak
Smör och matolja
Ris
Gör så här
Fläskfilé skärs i grytbitsstorlek och bryns i smör och olja i en gjutjärnsgryta efter att de uppskurna korvarna brynts några minuter.
Strimla paprika i lagom stora bitar och hacka ättiksgurkan i inte allt för små bitar.
Blanda vispgrädde och standardmjölk och häll i grytan tillsammans med oliver syltlök och ättiksgurka.
Krydda efter behag. Tänk på att oliver har mycket sälta i sig.
Koka i ca 10 min.
Koka Basmatris:
Ta en temugg modell större, fyll kastrull med två st temuggsmått kallt vatten, salt, koka upp vattnet och häll i en temuggsmått med ris. Ringla i lite olivolja. Koka på svag värme i 10 min.
Enjoy!
El Sunko