Kabanossgryta

Ingredienser
1 kg Fläskfilé
6-8 Kabanosskorvar
I burk urkärnade svarta oliver
1/2 burk Syltlök
1 1/2 dl hackad Ättiksgurka
2st röda Paprikor
Gräddmjölk
Salt,Peppar, Mejram, krydda efter smak
Smör och matolja
Ris

Gör så här
Fläskfilé skärs i grytbitsstorlek och bryns i smör och olja i en gjutjärnsgryta efter att de uppskurna korvarna brynts några minuter.

Strimla paprika i lagom stora bitar och hacka ättiksgurkan i inte allt för små bitar.

Blanda vispgrädde och standardmjölk och häll i grytan tillsammans med oliver syltlök och ättiksgurka.

Krydda efter behag. Tänk på att oliver har mycket sälta i sig.

Koka i ca 10 min.

Koka Basmatris:
Ta en temugg modell större, fyll kastrull med två st temuggsmått kallt vatten, salt, koka upp vattnet och häll i en temuggsmått med ris. Ringla i lite olivolja. Koka på svag värme i 10 min.

Enjoy!
El Sunko

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *