Päätökseen: 1 tim och 20 min
Ainekset:
Murotaikina:
- 150 gr voita
- 4 kuppia jauhoja
- 2ruokalusikallista kylmää vettä
- 0,5 tsk salt
Täyte:
- 1 liter färska kantareller
- 2 keltainen Close
- 4 munat
- 1,5 dl créme fraiche eller gräddfil
- 1,5 dl västerbottenost, riven
- 1 dl hackad gräslök
- pippuri
Tee tämä
- Finfördela smöret i mjölet, saltet och tillsätt vatten. Arbeta snabbt ihop till en slät deg.
- Forma den till en “klump” och ställ den svalt i 30-40 minuuttia.
- Värm ugnen till 200 astetta, kavla ut degen så att den täcker botten och kanterna på formen. Förgrädda i 10-15 minuuttia.
- Bryn de delade kantarellerna och den hackade löken gyllenbrun.
- Vispa äggen lätt, blanda ner crèmefraiche, svampen och den rivna osten samt den stekta löken.
- Smaka av med några varv på pepparkvarnen.
- Grädda i ugnen i 175 – 200 grader i 15 – 20 minuter tills äggstanningen stelnat.
- Låt den vila en stund före servering.
- Garnera med nyhackad gräslök.
Nauti