Färdigt på: 1 tim och 20 ma
Ingrédients:
Pajdeg:
- 150 gr smör
- 4 dl mjöl
- 2msk kallt vatten
- 0,5 sel tsk
Fyllning:
- 1 liter färska kantareller
- 2 gula lökar
- 4 œufs
- 1,5 dl créme fraiche eller gräddfil
- 1,5 dl västerbottenost, riven
- 1 dl hackad gräslök
- peppar
Pour ce faire,
- Finfördela smöret i mjölet, saltet och tillsätt vatten. Arbeta snabbt ihop till en slät deg.
- Forma den till en “klump” och ställ den svalt i 30-40 procès-verbal.
- Värm ugnen till 200 grader, kavla ut degen så att den täcker botten och kanterna på formen. Förgrädda i 10-15 procès-verbal.
- Bryn de delade kantarellerna och den hackade löken gyllenbrun.
- Vispa äggen lätt, blanda ner crèmefraiche, svampen och den rivna osten samt den stekta löken.
- Smaka av med några varv på pepparkvarnen.
- Grädda i ugnen i 175 – 200 grader i 15 – 20 minuter tills äggstanningen stelnat.
- Laissez reposer pendant un certain temps avant de servir.
- Garnir de ciboulette fraîche hachée.
Jouir