Västerbotten

 

 

 

 

 

 

Färdigt på: 1 tim och 20 mig

innihaldsefni:

Pajdeg:

  • 150 gr smör
  • 4 dl mjöl
  • 2msk kallt vatten
  • 0,5 teskeið salt

Fyllning:

  • 1 liter färska kantareller
  • 2 gula lökar
  • 4 egg
  • 1,5 dl créme fraiche eller gräddfil
  • 1,5 dl västerbottenost, riven
  • 1 dl hackad gräslök
  • peppar

gera þetta

  1. Finfördela smöret i mjölet, saltet och tillsätt vatten. Arbeta snabbt ihop till en slät deg.
  2. Forma den till en “klump” och ställ den svalt i 30-40 minuter.
  3. Värm ugnen till 200 Röð, kavla ut degen så att den täcker botten och kanterna på formen. Förgrädda i 10-15 minuter.
  4. Bryn de delade kantarellerna och den hackade löken gyllenbrun.
  5. Vispa äggen lätt, blanda ner crèmefraiche, svampen och den rivna osten samt den stekta löken.
  6. Smaka av med några varv på pepparkvarnen.
  7. Grädda i ugnen i 175 – 200 grader i 15 – 20 minuter tills äggstanningen stelnat.
  8. Låt den vila en stund före servering.
  9. Garnera med nyhackad gräslök.

Njóttu

Skildu eftir skilaboð

Netfangið þitt verður ekki birt,,en,Nauðsynlegir reitir eru merktir,,en,heiti,,en,Vefsíða,,en,Post Comment,,en. Required fields are marked *